Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 24 Mart 2025 tarihli hava durumu raporunu yayımladı. Son değerlendirmelere göre, yurt genelinde hava sıcaklıkları belirgin bir şekilde artış gösterecek. Ancak 7 ilde sağanak yağış bekleniyor. Ayrıca, Ramazan Bayramı tatilini planlayan vatandaşlar için de önemli hava durumu tahminleri paylaşıldı. Peki, bugün hava nasıl olacak? Bayramın ilk günü hava nasıl seyredecek? Şimdi detaylara göz atalım.
Hava sıcaklıkları artıyor
Meteoroloji'nin son tahminlerine göre, bugün itibariyle yurt genelinde hava sıcaklıkları ortalama 3 ila 6 derece artacak. Bahar havası daha belirgin hissedilecek. Ancak Edirne, Kırklareli, Bursa, Kütahya, Manisa, İzmir'in kuzeyi ve Çanakkale'de sağanak yağış beklentisi bulunuyor.
Bugün hava nasıl olacak?
Batı bölgelerde hava durumu parçalı ve çok bulutlu olacak. Yağış beklenen illerde zaman zaman kuvvetli sağanaklar görülebilir. İç ve doğu kesimlerde ise hava genellikle az bulutlu ve açık olacak. Sabah ve gece saatlerinde bu bölgelerde buzlanma, don, pus ve sis etkili olabilir. Ayrıca, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde çığ riski devam ediyor.
Bayramın ilk günü hava nasıl olacak?
Meteoroloji 5 günlük hava tahmin raporunu da yayımladı. Bayramın ilk günü olan 30 Mart Pazar günü tüm yurt genelinde yağış bekleniyor. Özellikle batı bölgelerde, Ege ve Akdeniz kıyılarında yağışların kuvvetli olabileceği öngörülüyor. Sıcaklıklar yağış nedeniyle 2-3 derece düşecek.
ÇİĞ, buzlanma ve zirai don uyarısı
Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun yüksek yamaçlarında çığ riski devam ediyor. Ayrıca, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde gece saatlerinde zirai don bekleniyor. Tarım ile uğraşan vatandaşların Meteoroloji'nin uyarılarını dikkate alması öneriliyor.
Bölgelere göre hava durumu
Marmara Bölgesi
Edirne: 21°C, parçalı ve çok bulutlu, öğle ve gece saatlerinde sağanak yağışlı
İstanbul: 17°C, parçalı ve çok bulutlu
Kırklareli: 18°C, parçalı ve çok bulutlu, öğle ve gece saatlerinde sağanak yağışlı
Kocaeli: 23°C, parçalı ve çok bulutlu
Ege Bölgesi
Afyon: 19°C, parçalı ve çok bulutlu
Denizli: 26°C, parçalı ve çok bulutlu
İzmir: 23°C, parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı
Manisa: 24°C, parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı
Akdeniz Bölgesi
Adana: 22°C, parçalı ve az bulutlu
Antalya: 20°C, parçalı ve çok bulutlu
Hatay: 22°C, parçalı ve az bulutlu
Mersin: 20°C, parçalı ve az bulutlu
İç Anadolu Bölgesi
Ankara: 20°C, parçalı ve az bulutlu
Eskişehir: 22°C, parçalı ve az bulutlu
Konya: 23°C, parçalı ve az bulutlu
Doğu Anadolu Bölgesi
Erzurum: 3°C, az bulutlu ve açık
Kars: 5°C, az bulutlu ve açık
Malatya: 17°C, az bulutlu ve açık
Van: 7°C, az bulutlu ve açık