İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde gerçekleştirilen 'Mercek-26' operasyonlarına dair sosyal medya üzerinden önemli açıklamalarda bulundu. İl Jandarma Komutanlıkları ve İl Emniyet Müdürlükleri tarafından yürütülen operasyonlar kapsamında silah kaçakçılığı ve ruhsatsız silah taşıyan şüphelilere yönelik geniş çaplı denetimler yapıldı.

2 bin 310 şüpheli hakkında işlem başlatıldı

Bakan Yerlikaya'nın verdiği bilgilere göre, evlerde, iş yerlerinde, halka açık alanlarda ve yol aramalarında toplam 2 bin 511 ruhsatsız silah ele geçirildi. Bu silahların 1271'i ruhsatsız tabanca, 534'ü kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 43'ü uzun namlulu tüfek ve 663'ü ruhsatsız av tüfeğinden oluşuyor. Operasyonlar sonucunda toplamda 2 bin 310 şüpheli hakkında işlem başlatıldı.

Afyonkarahisar’da bir şüpheli define arama araçlarıyla yakalandı Afyonkarahisar’da bir şüpheli define arama araçlarıyla yakalandı

Bakan Yerlikaya, operasyonlarda görev alan güvenlik güçlerini tebrik ederken, ruhsatsız silah temin eden suç odaklarıyla mücadelenin kararlılıkla süreceğini belirtti. Yerlikaya, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki ruhsatsız silah temin edenleri bir bir yakalayıp adalete teslim etmeye devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

'Mercek-26' operasyonlarının, toplum güvenliğini tehdit eden unsurlarla mücadelede önemli bir adım olduğu vurgulanırken, bu tür operasyonların aralıksız devam edeceği ifade edildi.

Editör: Engin Keskin