Menderes Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte artması beklenen sivrisinek ve diğer haşere sorunlarına karşı larva ilaçlamasına başladı. Menderes Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, haşerelere karşı erken önlem almak için mahallelerde ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriyor.
Ekipler, larva oluşumunu engellemek amacıyla düzenli olarak ilaçlama yaparak sivrisinek ve diğer haşere popülasyonunun artmasını önlemeyi hedefliyor. Çalışmaların, vatandaşlardan gelen ilaçlama taleplerine de yanıt vererek, talep edilen bölgelerde devam edeceği belirtildi.
Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, yaz öncesi bu önlemleri alarak vatandaşların mağduriyet yaşamasını engellemeyi amaçladıklarını belirtti. Çiçek, "Sivrisinek ve diğer haşereler konusunda bu sene sorun yaşanmayacak. Vatandaşlarımız sıcak havaların tadını keyifle çıkarabilir" dedi.