MasterChef Türkiye’de her bölümde yeni ve bilinmeyen lezzetler izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. Son bölümde, Yalova aronyası, yarışmacıların kullandığı malzemeler arasında dikkat çekti. Hem sağlığa olan faydaları hem de eşsiz lezzetiyle öne çıkan aronya, Yalova’nın verimli topraklarında yetişen özel bir ürün. Peki, Yalova aronyası nedir ve nasıl tüketilmelidir? İşte bu şifalı meyve hakkında merak edilenler…
Yaban mersini ailesine ait olan siyah renkli, küçük ve tatlı ekşi bir tada sahip olan aronya bir meyve türüdür. Yalova’nın verimli topraklarında yetişen ve coğrafi işaretli bir lezzet olan aronyanın bilimsel ismi ise Aronia melanocarpa olarak bilinir.

Hakkı Bulut: Ferdi Tayfur hayattayken hak ettiği değeri görmeliydi Hakkı Bulut: Ferdi Tayfur hayattayken hak ettiği değeri görmeliydi

Yalova aronyası meyvesinin faydaları nelerdir?

Yalova aronyası olarak da bilinen meyve antioksidan açısından oldukça zengindir. Antioksidanlar, vücudu hastalıklara karşı dirençli hale getirirken vücudu serbest radikallerden koruyarak hücre hasarını önler ve genel sağlığa etki eder. Bunun yanında lif, folit asit, C vitamini açısından da zengindir. Düzenli tüketimi kalp sağlığını da desteklerken, bağışıklık sistemini güçlendirir.

Yalova aronyası nasıl tüketilmeli?

Aronya meyvesi en etkili olarak taze şekilde tüketilmelidir. Doğal şeker içeren bu meyve ara öğünlerde de sağlıklı bir atıştırmalık tercihi olacaktır. İsterseniz aronya meyvesini yoğurt, süt gibi ürünlerle karıştırarak da tüketebilirsiniz. Dilerseniz tatlılarınıza ekleyerek nefis tarifler deneyebilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi