Muğla'nın popüler turistik ilçesi Marmaris, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde beklediğini bulamayarak hayal kırıklığı yaşadı. Yerli ve yabancı misafirleri ağırlamak için otel ve tesislerinde tüm hazırlıklarını tamamlayan Marmarisli turizmciler, bayram dönemindeki yoğunluk beklentilerinin altında kaldığını ifade etti.
Marmaris'teki otel sahiplerinden Hüseyin Durmaz, yerli turistlerin daha çok kültür turizmi destinasyonlarını tercih ettiğini belirtti. Kapadokya ve benzeri bölgelerle birlikte Antalya'nın yüksek talep gördüğünü ancak Marmaris’in bu bayramda daha zayıf kaldığını söyledi. Durmaz, özellikle Ramazan Bayramı’nın tarihinin kültürel geziler için daha uygun olduğunu ve hava koşullarının da etkili olduğunu belirtti. Bayram süresince Marmaris'te beklenen yağmurlu hava, bölgedeki tatilcilerin sayısını olumsuz etkiledi.
Hüseyin Durmaz, 2025 yaz sezonu için ise oldukça iyimser olduğunu, tesislerinin her açıdan hazır olduğunu ve Marmaris’in yaz döneminde güçlü bir turizm sezonu geçireceğini belirtti.