Manisa Akhisar'da 2 bin 270 dekar arazinin can suyu ihtiyacı Çamönü Barajı ile karşılanıyor! Geçen yıl tamamlanan barajın sulama şebekesi inşaatında çalışmalar hız kazandı. Projenin yaklaşık 3'te biri tamamlandı.

Balta, geçen yıl baraj projesinde yüzde 100 fiziki gerçekleşme oranına ulaşıldığını ve barajda su tutulduğunu hatırlattı. Sulama şebekesi ile ilgili imalatlara ara vermeden başlandığını, testlerden uygunluk belgelerinin alındığını ve kazı ile kaynak çalışmalarına başlandığını aktardı.

3862B282 52Cc 4651 81C6 E522Fd3Aba72

Şu ana kadar yaklaşık 8 bin metre HDPE borunun sahadaki imalatı tamamlandı. Sulama şebekesi inşaatında yüzde 35 fiziki gerçekleşme oranına ulaşıldı. Hedef ise birkaç ay içerisinde tüm imalatları tamamlayarak ağustos ayında Çamönü Barajı'ndan tarlalara su verebilmek.

Çamönü Barajı'nın bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacağı belirtiliyor. Borulu basınçlı modern sulama sistemi ile bölgedeki sulama maliyetlerinin düşeceği ve sulu tarımın yaygınlaşması ile ürün çeşitliliğinin de artacağı ifade ediliyor.

Çanakkale’de 17 Eylül elektrik kesintisi | UEDAŞ'tan duyuru Çanakkale’de 17 Eylül elektrik kesintisi | UEDAŞ'tan duyuru

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, proje sayesinde Akhisarlı çiftçilerin 2024 yılı rakamlarıyla her yıl 7 milyon lira daha fazla kazanacağını söyledi.