Manisa’da 8 ton şifalı mesir macunu saçıldı, izdiham oldu! Manisa’da 8 ton şifalı mesir macunu saçıldı, izdiham oldu!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, üreticilerin güçlendirilmesi ve kooperatifleşmenin desteklenmesi adına önemli bir toplantı düzenledi. Süt toplama, işleme ve pazarlama firmalarının katıldığı bu toplantıda, sektörün mevcut sorunları ve çözüm önerileri ele alındı. Belediyenin sektöre dair vizyonu, piyasaya müdahale etmeden, kooperatifler aracılığıyla üretimi desteklemek ve ürün kalitesini artırmak üzerine odaklandı.

Güçlü kooperatifler, güçlü üretim

Toplantıda konuşan Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste, belediyenin piyasaya müdahale etme amacında olmadığını belirterek, “Amacımız, kırsaldaki üreticilerin kooperatifleşmesini desteklemek ve ürün kalitesini artırmak. Ticaretin işleyişine karışmak istemiyoruz; fakat üreticiyi ve kooperatifleri bilinçlendirerek, gerekli desteklerle bu hedeflere ulaşmayı amaçlıyoruz” dedi.

Küçük üreticilerin yaşaması için çalışmalar devam ediyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yusuf Kurucu, küçük üreticilerin yaşaması gerektiğine vurgu yaparak, “Tarımda büyük bir sorun yaşanıyor, özellikle hayvancılıkta. Manisa’da büyük işletmeler olduğu gibi, kırsaldaki küçük işletmelerin de varlığını sürdürebilmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kooperatifler, bu üreticilerin ayakta kalabilmesi için en önemli yapıdır” ifadelerini kullandı.

Tek Dam projesi ile kalite artacak

Sütün kalitesini artırmaya yönelik öneriler de toplantının önemli başlıklarından biriydi. Prof. Dr. Yusuf Kurucu, Tek Dam Projesi’ni gündeme getirerek, firmaların bu projeye yatırım yapabileceğini belirtti. Kurucu, “Sütün kalitesinin artırılması için üreticilerin ortamlarını iyileştirmemiz gerekiyor. Tek Dam Projesi, modern sağım sistemleri ve soğutma tanklarını içerecek şekilde büyük bir dam yapımını kapsıyor. Firmalar, bu projeye yatırım yaparak sütün kalitesine katkıda bulunabilirler” dedi. 

Manisa'nın markalaşma süreci başlıyor

Manisa’da süt ürünlerinde markalaşma sürecine de odaklanıldı. Başkan Danışmanı Salih Fulcun, “Üretilen süt ve süt ürünlerinin markalaşması için güçlü bir iş birliğine ihtiyaç var. Kooperatiflerle, sütün kalitesini artırarak hem üreticinin hem de şehirdeki işletmelerin gelişmesini hedefliyoruz. Bu süreçte akademik çalışmalar ve doğru planlama ile ilerliyoruz” dedi.

Muhabir: Ahmet Boasi