2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden gönüllü öğrenciler “1 Çocuk 1 Dilek Muğla” topluluğu olarak bir farkındalık standı açtı. Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi poliklinik girişinde kurulan stand, Başhekim Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Fatih Alaşan ve hastane yönetiminin de ziyaretleriyle destek gördü.
Erken teşhis hayat kurtarıyor
Uzmanlar, löseminin çocuklarda yaygın görülen bir kanser türü olduğunu belirterek erken teşhisin önemini vurguladı. Kansızlık, burun ve diş eti kanamaları, iştahsızlık gibi belirtilere dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden uzmanlar, bu semptomların fark edilmesi durumunda hemen doktora başvurulması gerektiğine dikkat çekti. Erken tanının, tedavi sürecini olumlu yönde etkileyerek kemoterapi gereksinimini azaltabileceği vurgulandı.
Etkinlik sonunda hastane yönetimi, lösemi farkındalığı oluşturmak adına bu çalışmaları gönüllü olarak düzenleyen topluluğa teşekkür ederek, toplumsal bilincin artmasının lösemiyle mücadelede önemli bir adım olduğuna değindi.