Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) liderliğinde özetlenen bir operasyon, dünya çapındaki faaliyeti gösteren siber casusluk şebekesini hedef aldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) ve Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) işbirliğiyle yürütülen operasyon, kişisel verilerin yasa dışı bırakılması ile ele geçirip şeytanın bu ağın çökertilmesi. Operasyon kapsamında, yapısal kritik üyelerden 11 kişi yakalanarak tutuklandı.

Terör örgütlerine kritik veriler aktarıldı

MİT tarafından uzun soluklu istihbarat çalışmaları yapılırken, bu siber casusluk ağının sadece Türkiye'de değil, dünya çapında birçok insanın yaşlı olduğu kişisel verilerin terör gruplarına ve diğer yasa dışı oluşumlara pazarlandığı tespit edildi. Özellikle terör faaliyetlerinin operasyonlarını kolaylaştıran hayati bilgilerin bu ağ üzerinden sağlandığı belirlendi. Ele alınan bilgilere yönelik incelemeler, şebekenin nasıl bir çaba gösterdiği ve hangi bilgiye erişildiğine dair önemli ipuçları sunuyor.

Çok sayıda internet sitesine erişim engeli

Operasyon kapsamında, örgüt üyeleri tutuklanarak cezaevine gönderilirken çok sayıda internet sitesinin de erişime kapatılması sağlandı. Öte yandan gizlilik kararı olan soruşturmayla ilgili çalışmalar detaylı şekilde sürdürülürken ele geçirilen veriler titizlikle incelenmeye devam ediyor.

FETÖ üyesi ihraç astsubay yakalandı FETÖ üyesi ihraç astsubay yakalandı

Kaynak: İHA