Kurban Bayramı tatili sabırsızlıkla bekleniyor. Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı Beştepe’de gerçekleştirildi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan kararlara göre bu yıl 16-19 Haziran tarihleri arasına denk gelen Kurban Bayramı tatili, 9 gün olarak belirlendi. Bu süre zarfında kamu kurumları kapalı olacak. Peki, özel sektör çalışanları için durum nasıl?

Özdağ: "Hapishaneden nasıl çıktıklarını biliyorum ama bunu paylaşamıyorum" Özdağ: "Hapishaneden nasıl çıktıklarını biliyorum ama bunu paylaşamıyorum"

Özel sektör çalışanları için tatil süresi belli oldu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasına göre, kamu çalışanları için 16 Haziran Pazar günü başlayacak olan Kurban Bayramı tatili, sonraki iki gün de idari izin olarak eklenerek 9 gün olacak. Ancak özel sektörde tatil süresi şirketlerin inisiyatifine bağlı.

Özel sektör çalışanları için tatil süresi nasıl belirleniyor?

Özel sektör çalışanlarının tatil süresi, şirketlerin kendi kararlarına göre belirleniyor. İdari izin 657 sayılı kanun kapsamında devlet memurları için geçerli olup, özel sektörü doğrudan kapsamıyor. Ancak bazı özel sektör yöneticileri, çalışanlarına 9 günlük tatil verebiliyor.

9 günlük bayram tatili hangi günleri kapsıyor?

15 Haziran Cumartesi : Arefe Günü
16 Haziran Pazar: Kurban Bayramı 1. Günü
17 Haziran Pazartesi: Kurban Bayramı 2. Günü
18 Haziran Salı: Kurban Bayramı 3. Günü
19 Haziran Çarşamba: Kurban Bayramı 4. Günü
20 Haziran Perşembe: İdari İzin
21 Haziran Cuma: İdari İzin
22 Haziran Cumartesi
23 Haziran Pazar

Tatil planları için önemli bilgiler

Belediyeler, valilikler, muhtarlıklar, kaymakamlıklar, noterler, sağlık ocakları, bankalar ve borsalar bayram tatili boyunca kapalı olacak. Özel sektör çalışanları, tatil sürelerini kendi iş yerlerinden öğrenmeli.

Bu yıl, yaz sıcaklarının da artmasıyla birlikte uzun bir tatil dönemi, tatil planları için büyük bir fırsat sunuyor. Özel sektörde çalışanlar ise tatil sürelerini iş yerlerinin kararlarına göre belirleyecek. 

Kaynak: Haber Merkezi