Bu gelişme, kripto para dünyasında önemli bir dönemeç olarak kabul edilirken, ABD'de Ethereum tabanlı ETF'ler için umutlar tükeniyor.

FED Faiz Belirsizliği ve Stagflasyon Hayaleti Fiyatları Eritiyor mu? FED Faiz Belirsizliği ve Stagflasyon Hayaleti Fiyatları Eritiyor mu?

Kripto varlıklara yönelik ilginin artmasıyla birlikte Hong Kong'un bu adımı, piyasalarda olumlu bir etki yaratırken, Ethereum'a yönelik tartışmalar ve ABD'deki ETF onayının ertelenme beklentileriyle birlikte gölgelendi. Kafkas Sönmez, Hong Kong ETF'lerinin, ABD'deki talep kadar büyük olmasa da önemli bir potansiyele işaret ettiğini belirtti. Tahminlere göre, hem Bitcoin hem de Ethereum tabanlı ETF'lerin bir yılda 1 milyar dolarlık net giriş görmesi bekleniyor. Ancak, bu rakam ABD'deki ETF'lere kıyasla daha sınırlı kalıyor ve Çin anakarasındaki yatırımcıların bu varlıklara yatırım yapamaması gibi faktörlerle daha da düşük bir potansiyeli yansıtıyor.

Öte yandan, kripto para piyasasındaki gelişmelerin merkezinde Ethereum'un yer aldığına dikkat çeken Sönmez, Ethereum'un menkul kıymet mi yoksa emtia mı olduğu tartışmalarının ön plana çıktığını vurguladı. Ethereum Vakfı'nın SEC'nin Ethereum'u menkul kıymet olarak tanımlamasını engellemeye çalıştığını ve bu konuda bir dava açtığını belirtti. Bununla birlikte, SEC'nin Ethereum ETF başvurularını değerlendirmesi beklenirken, kripto karşıtı temsilcilerin etkisi ve regülasyon belirsizliği kripto ekosistemi üzerinde belirleyici olmaya devam ediyor.

Editör: Sedef Didem Ezme