Belediye, kadınlarda sıkça görülen meme ve rahim ağzı kanserine karşı tarama seferberliğini başlattı. KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) iş birliğiyle yürütülen bu proje kapsamında, ilçe sakinleri ücretsiz mamografi ve smear testi taramalarından faydalanabiliyorlar.

Konaklı Kadınlara Önce Eğitim Sonra Kanser Taraması (4)

Konaklı kadınlar, sağlıklarını korumak adına semt merkezlerinde düzenlenen eğitim seminerlerine katılarak kanser hakkında bilgilendiriliyorlar. Bu eğitimlerin ardından ise KETEM'e ücretsiz servislerle götürülerek mamografi ve smear testi yaptırma imkanına sahip oluyorlar. Son olarak Zeytinlik Semt Merkezi'nde düzenlenen bir etkinlikte, 30 yaş üstü kadınlar tarama için KETEM'e yönlendirildi ve gerekli taramalar yapıldı.

Konaklı Kadınlara Önce Eğitim Sonra Kanser Taraması (6)

Proje kapsamında yapılan açıklamada, erken teşhisin hayat kurtardığı vurgulanarak, tarama hizmetinin önemi üzerinde duruldu. Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, "Halk sağlığını öncelikli tutarak bu tür iş birliklerini arttıracağız. Ücretsiz taramalara katılarak sağlığına kavuşan kadınların olduğunu görmek bizi mutlu ediyor. Toplumcu belediyecilik anlayışımızla vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

İZTEKNOLOJİ ve Yaşar Üniversitesi'nden İzmir'e teknolojik hamle İZTEKNOLOJİ ve Yaşar Üniversitesi'nden İzmir'e teknolojik hamle

Konaklı Kadınlara Önce Eğitim Sonra Kanser Taraması (2)

Konak'ta ikamet eden ve tarama hizmetinden faydalanmak isteyen kadınlar, semt merkezlerine başvurarak kayıt yaptırabilecekler. Konak Belediyesi, sağlık hizmetlerine erişimde zorluk çeken kadınların da bu hizmetten yararlanmasını hedefliyor.

Editör: Sedef Didem Ezme