Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Kur'an kursuna giden Narin Güran, kurs çıkışı evine dönmeyince başlayan arama çalışmaları sekizinci gününde devam ediyor. İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen çalışmalarda bir şüpheli gözaltına alınırken, Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, ellerinde deliller bulunduğunu ve sonuca yaklaştıklarını ifade etti.

Narin Güran için endişeli bekleyiş devam ediyor. Dalgıçlar sulama kanalı, dere ve sazlıkta çalışma yaparken diğer ekipler de kayalıklar, tarlalar, boş evler, ahırların yanı sıra yeraltı görüntüleme cihazlarıyla saman yığınlarını da taradı. Ancak bir haftadır devam eden arama çalışmaları sonuç vermedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Dünya bu işgale karşı kör ve sağır! Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Dünya bu işgale karşı kör ve sağır!

Narin'in kaybolduğu saatlerde evinin yakınında kan lekeleri tespit edildi, ancak yapılan DNA testi lekelerin Narin'e ait olmadığını ortaya koydu.

"Elimizde önemli deliller var"

21 Ağustos'ta kaybolan ve arama çalışmaları süren sekiz yaşındaki Narin Güran ile ilgili Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım açıklamada bulundu.

“Dakika dakika her şeyi kayıt altına aldık. Sonuca çok yaklaştık. Elimizde önemli deliller var bulacağız” diyen Yıldırım, şunları söyledi:

“Biz her türlü ihbarın üzerine gitmekteyiz. Şu anda çember çok daraldı. Devlet tüm imkanlarını bize verdi ve bunları kullanıyoruz. Çok kısa bir süre kaldığını düşünüyorum. Elimizde deliller var, ifadeler var. Narin'in dakika dakika köydeki hareketlerini kayıt altına aldık. Deliller üzerinde yürüyoruz, sonuca çok yaklaştık, inşallah yakın zamanda sonucumuzu alacağız. Biz olayı ister istemez adli vaka olarak görüyoruz. Biz bütün ihtimalleri değerlendiriyoruz. Sizlere açıklayamadığımız her türlü ihtimali değerlendiriyoruz. Arama çok daha büyük çaplı bir arama. Biz en ufak ihtimali bile değerlendirmek zorundayız, sonuç alacağız. Narin'imizi sağ olarak bulmak istiyorum. Gönlümüz onu sağ olarak bulmak. Gönüller yaralı, 85 milyon bu olaya çok üzülüyor. Biz geceleri dahi uyumuyoruz.”

Kaynak: Haber Merkezi