YAŞAM

Kış için pratik domates sosu tarifi!

Kış aylarında zaman sıkıntısı çekmeden lezzetli yemekler hazırlamak isteyenler için pratik çözümlerden biri de ev yapımı domates sosu. Sizler için kışlık domates sosu nasıl yapılır sorusunun yanıtını bu tarifimizde hazırladık.

Abone Ol

Kış aylarında lezzetli yemekler hazırlamak için ev yapımı domates sosu mükemmel bir çözüm. İşte kışlık domates sosu tarifi:

Malzemeler:

  • 5 kg olgun domates
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 baş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı sirke (isteğe bağlı)

Hazırlık:

  1. Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
  2. Büyük bir tencerede, domatesleri orta ateşte pişirin. Domatesler suyunu salıp çekene kadar pişirmeye devam edin (1-1,5 saat).
  3. Sarımsağı ince doğrayıp ekleyin, ardından tuz, şeker ve zeytinyağını ekleyin. İsterseniz sirkeyi de katabilirsiniz.
  4. Sosu 10-15 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
  5. Sıcak sosu temiz kavanozlara doldurup kapaklarını kapatın, ters çevirerek soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra serin ve karanlık bir yerde saklayın.