Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ve UNESCO İzmir Tarihi Liman Kenti Alan Başkanlığı iş birliğinde düzenlenen “İzmir Tarihi Liman Kenti Panelleri” etkinliğine katıldı. İki gün sürecek etkinlikte Kemeraltı bölgesinin tarih, ticaret, kültür ve turizm alanlarındaki önemi ele alındı. Açılışta ayrıca İzmir Vali Yardımcısı İsmail Çorumluoğlu, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Sadık Doğruer ve diğer yetkililer de yer aldı.

SON DAKİKA: CHP İzmir, AK Partili meclis üyesi için yargıya başvuracak! SON DAKİKA: CHP İzmir, AK Partili meclis üyesi için yargıya başvuracak!

Başkan Mutlu İzmir Tarihi Liman Kenti Panelleri’nde Konuştu (14)

"Kemeraltı'nın korunması geleceği şekillendirmek anlamına geliyor"

Başkan Mutlu, Kemeraltı’nın İzmir’in kültürel zenginliğinin bir parçası olduğunu belirterek, “İzmir, 8 bin 500 yıllık tarihiyle bu çalışmaları hak ediyor. Kemeraltı’nın korunmasını geçmişe sahip çıkmanın ötesinde, geleceği şekillendirmek olarak görüyoruz. Kemeraltı’ndaki tarihi yapıları yangın riskine karşı korumak amacıyla Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ile protokol imzalıyoruz. Amacımız, Kemeraltı’nı daha görünür kılmak ve canlandırmak” dedi.

Başkan Mutlu İzmir Tarihi Liman Kenti Panelleri’nde Konuştu (10)

Yerel yönetimlerin katkısı büyük önem taşıyor

İzmir Vali Yardımcısı İsmail Çorumluoğlu, Kemeraltı’nın korunmasının bir dönüm noktası olduğunu vurguladı: “Eğer bu süreçte bir şey yapmazsak geç kalmış oluruz. Sivil toplum kuruluşları ve yerel idareler, Kemeraltı’nın gelişimi için el birliğiyle çalışmalıyız.”

Başkan Mutlu İzmir Tarihi Liman Kenti Panelleri’nde Konuştu (1)

Tarihi mirası korumaya yönelik iş birliği

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Sadık Doğruer, “İzmir tarihi bir kent. Bergama ve Efes’ten sonra UNESCO adaylığı için iş birliğine hazırız” dedi. Ayrıca, İzmir Tarihi Liman Kenti Alan Başkanı Abdülaziz Ediz, “İzmir, çok katmanlı kültürel miras alanının korunması için çalışmalarımız devam ediyor” diye ekledi.

Gelecek için kararlıyız

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduklu, “Tarihi koruyarak geleceğe taşımak için gereken her şeyi yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bülten