İZMİR EKSPRES

Kemeraltı Çarşısı'nda yenileme çalışmaları devam ediyor

İzmir'in simgesi Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü yenileme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor

Abone Ol

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZBETON A.Ş. ve Fen İşleri Dairesi Başkanlığı iş birliğiyle Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda yağmur suyu, kanalizasyon, temiz su, haberleşme, elektrik, yol kaplaması, aydınlatma, gölgelikler ve oturma grupları baştan sona yenileniyor. Projenin birinci ve ikinci etabında yer alan yaklaşık 26 bin metrekarelik alanda imalat sona yaklaşıyor.

863. Sokak ve Kestelli Caddesi'nde beton kaplama çalışmaları tamamlandı, granit yol kaplaması ve imalatı devam ediyor. Altyapı kazıları geceleri yapılmakta, granit kaplama ekipleri ise sokağın ve caddenin yoğunluğuna göre gece veya gündüz çalışabiliyor.

150 bin metrekarelik yepyeni sokak ve caddeler

Tarihi çarşıdaki altyapı, üstyapı ve aydınlatma projesi tamamlandığında 150 bin metrekarelik sokak ve cadde yapımı tamamlanmış olacak. Dört etap halinde planlanan proje, Kemeraltı Çarşısı'nda yağmurlarda meydana gelen su baskınlarının da önüne geçmeyi hedefliyor.

Yenileme çalışmaları kapsamında tarihi dokuya da özen gösteriliyor. Sokaklarda kullanılan granit taşlar, tarihi çarşının atmosferine uygun şekilde seçiliyor. Aydınlatma sisteminde ise modern ve enerji tasarruflu LED armatürler kullanılıyor.