Kediler sessiz iletişim ustasıdır. Onların mırlaması, miyavlaması, kuyruk hareketleri ve bakışları aslında birçok mesaj barındırır. Kedi sahipleri için, bu gizemli dostların davranışlarını anlamak aradaki bağı kuvvetlendirir ve daha sağlıklı bir ilişki kurmanıza yardımcı olur.

Peki kediniz size ne anlatmaya çalışıyor?

Kediler neden mırlar?

Kedi1-1

Mırlama genellikle kedilerin mutluluğunu ifade eder; ancak yalnızca bu değildir. Kedinizin mırlaması, rahat olduğunu veya ilgi istediğini gösterebilir. Bazı durumlarda ise mırlama, stres ya da korkuya da işaret edebilir. Korktuklarında da mırlayabilen kediler, özellikle kulaklarını geriye yatırıp tüylerini kabartarak bu duyguyu belli ederler.

Kediler neden yanaklarını etrafa sürter?

Kedi2-1

Kediler, yanaklarını sürterek etrafa koku bırakır ve bölgelerini işaretlerler. Yanaklarında bulunan feromon salgı bezleri sayesinde kokularını bırakıp hem kendilerine güvenli alan oluştururlar hem de sizi sahiplendiklerini gösterirler.

Kediler neden kutuya girer?

Kedi3-1

Kedilerin kutulara olan ilgisi, hem keşif merakından hem de güvenli bir ortam arayışından kaynaklanır. Kediler, küçük ve kapalı alanları rahatlamak ve uyumak için tercih ederler. Bu alanlar, onların güvende hissetmesini sağlar.

Kış geliyor:Uzmanlardan doğalgaz için tasarruf önerileri! Kış geliyor:Uzmanlardan doğalgaz için tasarruf önerileri!

Kedilerin acıktığı nasıl anlaşılır?

Kedi4-1

Kediler acıktıklarında gözlerinizin içine bakarak miyavlarlar. Yemek zamanı geldiğinde ya da ödül maması istediğinde sesli ve hareketli bir şekilde bu isteğini belli eder. Yemekle olan ilişkisi, miyavlama ve bakışlarla oldukça net bir şekilde anlaşılır.

Kediler neden kafa atar ve burnunu sürter?

Kedi5-1

Kediniz size başıyla ya da burnuyla dokunuyorsa, bu size güven duyduğunun ve arkadaşça yaklaştığının bir işaretidir. Kedi dünyasında bu, bir tür tokalaşma olarak kabul edilebilir. Bu davranış, kedinizin sizi kabul ettiğini ve sevdiğini gösterir.

Kediler neden karnını sevdirmekten hoşlanmaz?

Kedi6

Kediniz karnını açarak yuvarlanıyorsa, bu tamamen rahat olduğunu gösterir, ancak bu hareket sizi karnını sevmeye davet etmez! Kediler, karnına dokunulduğunda savunma mekanizmasını devreye sokar ve tepki gösterebilirler. Bu yüzden karnına dokunmadan keyfine ortak olmalısınız.

Kediler neden gece yarısı koşar?

Kedi7

Kediler, gece yarısı çılgınca koşmaya başlarlar çünkü doğaları gereği avlanma içgüdüsüne sahiptirler. Özellikle alacakaranlıkta aktif olan kediler, avlanma ihtiyacını gece ortaya koyabilir. Bu enerjiyi doğru oyuncaklarla yönlendirebilirsiniz.

Kedilerin bakışları ne anlama gelir?

Kedi8

Kedinizin gözleriyle yaptığı hareketler, duygularını anlatır. Gözleri büyüyorsa korktuğunu, kısık gözlerle bakıyorsa rahat olduğunu gösterir. Bir şeye uzun süre bakıyorsa kontrol kurmaya çalışıyor olabilir. Onun bakışlarına dikkat ederek ne hissettiğini anlamanız mümkün.

Kaynak: HABER MERKEZİ