Kayseri Şehir Hastanesi’nde çalışan tıbbi sekreter M.S., yüzde 95 engelli, yatalak olan Z.K. adlı kadının adına, ailesinin bilgisi olmadan, doktorların e-imzasını kullanarak yeşil reçeteye tabi ilaç yazdığı iddiasıyla yargılanıyor. Olayın ardından hastane yönetimi, sekreterin işine son verirken, savcılık tarafından hazırlanan iddianame Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi. Davada, M.S.'nin yaptığı işlemler ve yasadışı ilaç yazımı konusundaki ifadeler gündeme geldi.
Olayın detayları
Z.K.’nın ailesi, evde bakım hizmeti almak amacıyla ilaç yazdırmak üzere hastaneye başvurdu. Ancak, Z.K.'nın oğulları Y.G., ilacın daha önce yazıldığını öğrenince, ilaç yazan kişinin başkası olduğunu fark etti. Y.G., "Eczaneyi aradığımda, ilacın 1 gün önce yazıldığını söylediler. Bu şekilde, ilaçların başka birisi tarafından yazıldığını öğrendim" şeklinde ifade verdi.
Doktorların ifadeleri ve durumun aydınlatılması
Duruşmada tanık olarak dinlenen Nöroloji Uzmanı İ.K., izinli olduğu dönemde kendi şifresiyle iki kutu ilaç yazıldığını fark ettiğini belirtti. İ.K., "Olayı öğrendikten sonra, araştırma yaptık ve başka hastalara da aynı ilaçların yazıldığını öğrendik. M.S.’ye sorduğumda, 'Çok sevdiğim bir arkadaşım vardı, kıramadım, yazdım' dedi. Bunun üzerine kendisinden şikayetçi oldum" dedi.
Bir diğer tanık olan Nöroloji Uzmanı S.Ö., M.S.'nin kendisinin rızası olmadan ilaç yazmaya çalıştığını belirtti. S.Ö., "Sistemi kontrol ettiğimde, hastanın ilacının mevcut olduğunu gördüm. M.S. heyecanlanarak ‘İlacı yazamaz mısın?’ diye sordu, ancak böyle bir şeyin mümkün olamayacağını söyledim. Sonrasında, M.S.’nin benim rızam dışında ilaç yazdığını fark ettim" diye konuştu.
Duruşma ertelendi
Mahkeme, müştekilerin ve tanıkların ifadelerinin ardından dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.