17 Eylül'de kaybolan Pelin Karaca için ailesi, günlerce süren aramalarına rağmen bir sonuç elde edemeyince 26 Eylül'de durumu polise bildirdi. Olayın üzerine harekete geçen polis ekipleri, genç kadının son görüştüğü kişi olan A.U.'yu (36) takibe aldı. Yapılan incelemeler sonucunda, A.U. sorguya alındı ve polis sorgusu sırasında cinayeti itiraf etti. A.U., Karaca'yı Uşak'ın Eşme ilçesindeki Alahabalı Göleti yakınlarındaki ormanlık alanda gömdüğünü belirtti. Bu itirafın ardından yapılan aramalarda, Pelin Karaca'nın cansız bedeni gömülü halde bulundu.
"Korktum ve gömme kararı aldım"
Cinayet zanlısı A.U., mahkemeye çıkarıldığında verdiği ifadede, Pelin Karaca ile gezmeye gittiklerini belirtti. Zanlının ifadesine göre, "Pelin arabanın ön tarafındaydı. Araba hareket edince Pelin aracın altında kalarak hayatını kaybetti. O anda çok korktum ve cesedi gömmeye karar verdim," dedi. Evli ve çocuk sahibi olduğu öğrenilen A.U., bu ifadelerine rağmen mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Cansız bedeni İzmir’e gönderildi
Pelin Karaca’nın cansız bedeni, olay yerinden alınarak otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi. Bu trajik olayın ardından polis soruşturmayı derinleştirirken, olayla ilgili daha fazla detayın ilerleyen günlerde ortaya çıkması bekleniyor. Cinayetin ardındaki sır perdesi henüz tam anlamıyla aralanmış değil.