Ekrem Güçsav, "Maalesef Karşıyaka kulübünün büyüklüğünü farkında değiller. Karşıyaka kulübü bir tarih. Karşıyaka kulübü sonradan kurulan F.K'lar A.Ş'ler değil bir tarih, bunlar tarihe inanmıyor. Tarihe inanmadıkları gibi tarihe ihanet ediyorlar. Şovdan başka bir şey değil. Hiç olmazsa tarihe bir saygınız olsun. Bütün siyasetçilerin şapkalarını önüne koyması lazım ama benim hiçbir siyasetçiden ümidim yok. Çünkü hiçbirisi gerçekleri konuşmuyor. Burada yetişen milli atletler, milli yüzücüler, milli güreşçiler var. Yalnız futbolla bitmiyor... Mezarlarından kalkacak olsalar bugünkü siyasilere çok şey söylerler. Maalesef Türkiye’de siyaset yalan ile paralel giden bir vasıf kazanmış ve insanlar inançlarını kaybetmişler. Karşıyaka stadı ne zaman yapılır dersen tek diyeceğim şey faili meçhul. Beni bu konuda en çok üzen şey oranın çöplüğe dönmesi. Bari hiçbir şey yapmıyorsanız etrafını tel örgülerle çevirin, orasını pislik yuvası olmaktan kurtarın" dedi.
Devletin Karşıyaka'ya borcu var
Güçsav, "Umarım yapılır ama yöneticilerin de gücü bir yere kadar. Bu stadı devletin yapması lazım. Devletin Karşıyaka'ya borcu var, 'burası bizim kalemiz' diyen adamların borcu var. Karşıyaka'nın büyüklüğünü, İzmir’in büyüklüğünü kabul edip konuşan adamların borcu var. 2032 yılında yapılacak olan Avrupa Şampiyonası'nda İzmir’in ismi bile yok. Sonra siyasetçiler çıkıyor; 'İzmir Avrupaya açılan penceremiz' diyor. İzmir'i yönetenlerin de ağzından çıt çıkmıyor. İzmir'i yalancı politikacılar bitirmiş" diye konuştu.
Eski Karşıyaka Stadı'yla ilgili bilgiler de veren Güçsav, "İlk Karşıyaka futbol sahası 31 Ekim 1939’da İzmir valisi, generaller, Karşıyaka kulübü başkanları tarafından açılıp Karşıyaka'ya hediye edildi. Altay ile Karşıyaka’nın dostluk müsabakası yapılarak açıldı. 1939’dan yıkılıncaya kadar Karşıyaka'ya hizmet verdi. Bu hizmetin içinde bizler küçükken ağabeylerimizi seyrettik sonra biz futbol oynadığımız dönemlerde, bizler Karşıyaka kulübünün alt yapısına seçildik. Sonra A takımlara yükseldik; 1966 yılına kadar İzmir’de Avrupa Gençler futbol şampiyonası oldu. Karşıyaka sahasını ilk antrenman için hazırladılar, 66 senesinden yıkılıncaya kadar saha çim kaldı. Bizim jenerasyonun en büyük şansı çim sahada antrenman yapıp toprak sahada oynuyorduk. 1966'da İzmir’de yapılan Avrupa Geçler Futbol Şampiyonası'nda birçok İngiliz ve İtalyan futbolcular Karşıyaka sahasında idman yaptılar. 1971 Akdeniz oyunlarında Karşıyaka sahasının bir daha revize ederek Akdeniz oyunlarındaki Milli müsabakalarının bir kısmını burada oynadılar. Ondan sonra Karşıyaka sahasında birinci lig müsabakaları çok oynandı, hatta İzmir’de bazen sahalar müsait olmadığı zaman Karşıyaka sahasında ikinci lig müsabakaları yapan takımlar da oldu, bunların başında Altınordu geliyor" dedi.
Hüzün yumağı gibi
Eskiden denizden gelen imbat kokularıyla idman yaptıklarını anlatan Güçsav, 'Karşıyaka sahası Türkiye’nin en güzel yerine sahip paha biçilmez zaten ne geldiyse başına bundan geliyor. Biz denizden gelen imbat kokularıyla idman yapardık etrafımızda çam ağaçları arka tarafta bin bir çiçeğin bezendiği kokularla idman yapardık. Şimdi maalesef bir hüzün yumağı gibi duruyor. Bu bir bahane değil ama bu gün Karşıyaka kendi sahasında oynasa ve bu ateşli taraftarlarıyla oynasa maça bir sıfır önde başlar. Bütün mesele bu artık devir değişmiş siz dağlara taşlara stad yapıyorsunuz Türkiye’nin tarihi en zengin kulüplerinden bir tanesine zemin göstermiyorsunuz, zaman belirtiyorsunuz, ortaya bir plan koymuyorsunuz" ifadelerini kullandı.
Bir türlü gelmeyen şampiyonlukla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Güçsav, "Bunu bir türlü çözemiyor Karşıyaka takımı. Üçüncü lig bir bela, bizim de göstereceğimiz tek şey sabretmek başka yolu yok. Ama sabır nereye kadar. İnsan bir suçu da kendinde arar, ortaya bir şey koyarsın ama ortada bir şey yok. Eski bir futbolcu olarak üzüntüm sonsuz ama tek bir şey var direncimizi kaybetmeyeceğiz ve kulübümüzün tarihine sahip çıkacağız çünkü bizi koruyacak olan odur" dedi.