İzmir'in Karşıyaka ilçesinde Yamanlar Dağı'nda, dün akşam başlayan orman yangınına, günün ilk ışıklarıyla birlikte havadan da müdahaleye başlandı. Bayraklı Şehir Hastanesi ve TOKİ evleri bölgesine yaklaşırken Onur Mahallesi'ndeki evler tahliye edildi. Bazı bölgelerinde elektriklerin kesildiği Karşıyaka ilçesinde yangın nedeniyle evlerin balkonu külle doldu.

Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı Karatepe mevkiiindeki ormanda, dün (15 Ağustos) saat 21.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Dumanları fark eden çevredekiler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbarla bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 15 arazöz, beş su ikmal aracı, iki dozer ve üç yer ekibi sevk edildi.

Gece olması nedeniyle yangına havadan müdahale edilemedi. Saat 07.00 sıralarında günün ilk ışıklarıyla havadan müdahale de başladı.

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, yangının yerleşim yerlerine doğru ilerlediğini belirterek evlerin bir an önce tahliye edilmesini istedi.

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, "Doğançay bölgesindeki yangın, rüzgarın da etkisiyle maalesef yerleşim yerlerine kadar ulaştı. Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın bir an önce evlerini boşaltmasını istiyoruz. Havadan ve karadan devam eden söndürme çalışmalarında tüm saha görevlilerimizin yangını söndürebilmesi için görevi olmayan araçların ve vatandaşlarımızın da bölgeden uzaklaşmasını önemle rica ediyoruz" dedi.

Karşıyaka'nın belli bölgelerinde elektriklerin kesildiği öğrenildi. Gediz Elektrik'in duyurularında bugün Karşıyaka ilçesi için planlı bir elektrik kesintisi bulunmuyordu.

Yangın nedeniyle Karşıyaka'da bazı evlerin balkonlarına kül yağdı.

yangın

yangın

Selçuk Balkan: "Urla için hep birlikte çalışmalıyız" Selçuk Balkan: "Urla için hep birlikte çalışmalıyız"

Yamanlar Dağı'ndaki yangın Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Karataş mevkiinden objektiflere şöyle yansıdı:

yangın

Yangını söndürme çalışmaları havadan ve karadan sürüyor.

Editör: Sercan Engerek