Kahve içerken denemek isteyebileceğiniz birçok çeşit var. Yoğun bir lezzet arıyorsanız espresso veya Türk kahvesi tercih edebilirsiniz. Daha hafif bir tat arıyorsanız americano veya filtre kahve size uygun olabilir. Aromalı kahveleri denemek isterseniz, vanilya, çikolata veya tarçın gibi çeşitli tatlarla deneyebilirsiniz.

Kahvenizi demleme yöntemi ve kahve çekirdeklerinin kalitesi de tadınızı etkileyebilir. Bu yüzden farklı demleme yöntemlerini ve kahve çeşitlerini denemekte özgürsünüz! Kahve içme deneyiminizi kişiselleştirerek, en sevdiğiniz lezzetleri keşfedebilirsiniz.

İşte en çok tercih edilen kahve çeşitlerinden bazıları:

Espresso

1. Espresso 

Espresso kahve, özellikle ince öğütülmüş kahve çekirdeklerinin yüksek basınç altında kısa bir sürede (25-30 saniye) espresso makinesinde demlenmesiyle elde edilir. Bu demleme yöntemi, yoğun ve acı bir tat profiliyle karakterizedir. Servis edilirken genellikle küçük fincanlar tercih edilir, çünkü espresso kahvenin aroması oldukça yoğun ve belirgindir, bu nedenle daha küçük fincanlarda sunulması daha uygun olur.

Americano

2. Americano

Americano, espresso kahvenin su eklenerek seyreltilmesiyle hazırlanan ve içimi oldukça popüler olan bir kahve çeşididir. Espresso temelli olan bu kahve, eklenen su miktarına bağlı olarak adlandırılır ve klasik kahve tadına en yakın olanıdır, tadı ve dokusuyla öne çıkar.

Dünyanın en mutlu şehirleri açıklandı | İzmir kaçıncı sırada yer aldı? Dünyanın en mutlu şehirleri açıklandı | İzmir kaçıncı sırada yer aldı?

Latte

3. Latte

Latte veya caffè latte, ipeksi bir köpük tabakası ile karakterize edilen sütlü bir kahve çeşididir. Bu içeceğin ana bileşenleri genellikle bir veya iki shot espresso, buharla ısıtılmış süt ve üstünde ince bir tabaka halindeki süt köpüğüdür.

Macchiato

4. Macchiato

Macchiato, günün her saatinde keyifle içebileceğiniz bir kahve çeşididir. Sabah kahvaltısında enerji verici bir başlangıç yapmak, öğle arasında canlanmak veya akşam yemeği sonrası tatlı bir mola için idealdir. Espresso macchiato, espresso üzerine bir miktar süt köpüğü eklenerek hazırlanan lezzetli bir seçenektir.

Mocha

5. Mocha

Zengin kahve aroması ile lezzetli çikolatanın birleşimiyle ortaya çıkan mocha, oldukça popüler bir espresso bazlı kahve çeşididir. Özellikle kahve ile çikolata uyumunu sevenlerin tercihi olan bu lezzetli içecek, farklı sunumlarla göz alıcı bir deneyime dönüşebilir.

Türk Kahvesi1

6. Türk kahvesi

Türk kahvesi, köpüklü ve yoğun aromasıyla tanınan özel bir kahve çeşididir. Türkiye'de kahve kültürü oldukça köklüdür ve Türk kahvesi dünya genelinde de bilinen bir içecektir. Kahve, öğütülmüş kahve çekirdekleri, su ve isteğe bağlı olarak şeker gibi malzemelerin karışımıyla hazırlanır.

Cappuccino

7. Cappuccino

Cappuccino, en çok tercih edilen espresso bazlı içeceklerden biridir. Özellikle üst kısmındaki yoğun süt köpüğü ile beğeni kazanır. Mükemmel bir cappuccino, kaliteli espresso, buharla ısıtılmış süt ve kadifemsi süt köpüğünün dengeli bir karışımı ile hazırlanmalıdır.

Kaynak: Büşra Babur