İZMİR ETKİNLİK

Kadınlar yaratıcılık, teknoloji ve sürdürülebilirlikte buluştu

BPW İzmir İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği’nin ikinci kez düzenlediği BPW İzmir Zirvesi, iş dünyasından akademiye, girişimcilikten teknolojiye birçok alanda güçlü kadınları bir araya getirdi.

Abone Ol

BPW İzmir Zirvesi, kadınları güçlendiren yaratıcı ve teknoloji odaklı çözümlerin tartışıldığı platform oldu. İş dünyasından akademiye, katılımcılar toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda da farkındalık yaratmaya yönelik adımlar attı. İstinyeArt %100 Performans Arena'da gerçekleştirilen etkinlik, kadınların yaratıcılık, sürdürülebilirlik ve teknoloji başlıkları altında değerlendirmelerde bulunmalarına olanak sağladı.

Kadınlar gücünü birleştiriyor

Zirveye, BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Semiha Güneş ve ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu'nun yanı sıra, iş dünyasının önde gelen temsilcileri ve BPW İzmir üyeleri büyük ilgi gösterdi. Kadınlar, toplumsal sorunların çözümünde güç birliği yapmanın önemine vurgu yaparken, sürdürülebilirlik, yaratıcılık ve teknoloji temalarına dayalı değerlendirmelerde bulundular. Toplumsal cinsiyet eşitliği kavramına yönelik sözlükteki ifadelerin değiştirilmesi için de farkındalık yaratma kararı alındı.

“Kadınlar her alanda değişimin anahtarıdır”

BPW İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Hayriye Şendinç, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, “Hayata İz Bırakan Kadınlar Birlikte Güçlüyüz” sloganıyla çıktıkları yolda, ikinci zirvelerini gerçekleştirmenin heyecanını yaşadıklarını belirtti. Şendinç, iş dünyasında kadınların yaratıcılık ve teknoloji ile büyük farklar yarattığını vurgulayarak, kadınların toplumsal ve çevresel anlamda geleceği şekillendiren projelerde aktif rol oynadıklarını söyledi.

“Yapay zeka kadınların yerini alamaz”

Vartabi.com Genel Müdürü Gonca Soyluoğlu, zirvede “Yeni Fırsatların İnşası ve Dönüşümü Başlatmak” başlıklı sunumunda, kadınların teknoloji sayesinde iş dünyasında daha fazla söz sahibi olduklarını belirtti. Soyluoğlu, “Yapay zeka birçok alanda ilerliyor ama kadınların doğurma ve üretme gücüne sahip değil,” diyerek yapay zekanın kadınların yerine geçemeyeceğini vurguladı.

“Kadınlar eğitimle güçleniyor”

İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Küçüközmen, “Küresel Finans Dünyasında Kadın” başlıklı sunumunda, dünya ekonomisine yön veren kadınların başarısında eğitimin önemine dikkat çekti. Küçüközmen, kadınların iş hayatında daha başarılı olmaları için iyi bir eğitim almanın önemine değindi.

Teknolojide kadın inovatörler ve yaratıcı sektörler

Zirvede düzenlenen “Teknolojide Kadın İnovatörler” panelinde, teknoloji ile kadınların yaratıcılığı birleştirerek iş dünyasında nasıl fark yarattıkları tartışıldı. “Yaratıcı Sektörlerle Geleceği Şekillendirmek” sunumunu yapan TOBB Türkiye Kreatif Endüstriler Meclisi Başkanı Ata Kavame, Türkiye’nin en büyük sermayesinin gençler olduğunu ve iyi eğitildikleri takdirde yaratıcı sektörlerde fark yaratacaklarını belirtti.

Kadınların yaratıcılığı geleceği şekillendiriyor

E-ticaret CEO’su Merter Özdemir ise teknoloji ve girişimciliğin önemine değinerek, yaratıcı çözümlerle iş dünyasında başarılı olmanın mümkün olduğunu söyledi. Zirvede, Prof. Dr. Uğur Batı, “Kadın Yaratıcılığının Anatomisi” başlıklı sunumunda, daha iyi bir geleceğin ancak kadın haklarının korunmasıyla mümkün olacağını ifade etti.

BPW İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Hayriye Şendinç, kadınların potansiyellerini ortaya çıkarmak ve desteklenmelerinin toplumsal gelişim için büyük bir kazanç olduğunu vurguladı. TÜRKONFED Gençlik Komitesi Üyesi Arda Şendinç ise kadın hakları mücadelesinin toplumu ileriye taşıyan en önemli faktörlerden biri olduğunu belirtti.