Aydın'da çevre koruma çalışmalarını sürdüren jandarma ekipleri, Germencik ilçesindeki tarihi ve doğal varlıkları denetledi. Bu kapsamda, Magnesia Antik Kenti ve 800 yaşındaki Anıt Ağacı gibi önemli kültürel mirasların korunmasına yönelik kontroller yapıldı.

Kültürel miras ve doğal varlıkların denetimi

Aydın İl Jandarma Komutanlığı Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı, çevre koruma faaliyetleri çerçevesinde Germencik ilçesi Ortaklar Mahallesi'nde bulunan Magnesia Antik Kenti ve Selatin Mahallesi’ndeki 800 yaşındaki Anıt Ağacı'nı inceledi. Ayrıca, doğal yaşamın sürdürülebilirliği açısından Hıdırbeyli Barajı’nda da kontrol çalışmaları gerçekleştirildi.

Karabük'te feci kaza! 6 araç birbirine girdi, 4 kişi yaralandı Karabük'te feci kaza! 6 araç birbirine girdi, 4 kişi yaralandı

Vatandaşlara bilgilendirme ve eğitim

Denetimlerin yanı sıra, jandarma ekipleri çevre koruma bilincini artırmak amacıyla vatandaşlara 2872 Sayılı Çevre Kanunu, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunması konularında bilgi verdi. Ayrıca, çocuklara çevre bilincini teşvik etmek için Jandarma Dergisi kitabı dağıtıldı.

Kaynak: İHA