İzmir'de 13 Ağustos Salı günü içerisinde hangi ilçelerde su kesintileri olacak? İzmir'de 13 Ağustos'taki su kesintileri resmi sitesinde an an güncelliyor.

İzmir'de su kesintisi planı, su hattı yenileme ve altyapı çalışmaları nedeniyle zorunlu olarak yapılacak. İZSU, kesintiden etkilenecek olan ilçelerin listesini yayınladı. 

İLÇE MAHALLELER KESİNTİ SÜRESİ ARIZA TİPİ AÇIKLAMA
BAYINDIR ALANKIYI 13.08.2024 saat 09:00 ile 12:00 arasında yaklaşık 3 saat su kesintisi olacaktır. Ana Boru Arızası ANA BORU ARIZASINDAN KAYNAKLI SU KESİNTİSİ YAŞANMAKTADIR. EKİPLER ARIZAYA MÜDAHALE ETMEKTEDİR
BERGAMA GAZİOSMANPAŞA, FATİH 13.08.2024 saat 07:15 ile 10:15 arasında yaklaşık 3 saat su kesintisi olacaktır. Ana Boru Arızası ANABORU ARIZASI NEDENİYLE GAZİOSMANPAŞA VE FATİH MAHALLESİNDE 3 SAATLİK SU KESİNTİSİ YAŞANILACAKTIR.
BUCA İNKILAP, HÜRRİYET, ÇALDIRAN 13.08.2024 saat 07:50 ile 09:50 arasında yaklaşık 2 saat su kesintisi olacaktır. Ana Boru Arızası 515 SOKAK İÇERSİNDE MEYDANA GELEN ANA BORU ARZASI NEDENİYLE SU KESİNTİ YAPMA ZORUNLULUĞU OLUŞMUŞTUR
KEMALPAŞA CUMALI, GÖKYAKA, YEŞİLKÖY 13.08.2024 saat 09:00 ile 14:00 arasında yaklaşık 5 saat su kesintisi olacaktır. Pompa Arızası CUMALI, GÖKYAKA VE YEŞİL KÖYDE POMPA ARIZASI NEDENİYLE YAKLAŞIK 5 SAAT KESİNTİ YAPILACAKTIR
KINIK AŞAĞI 13.08.2024 saat 08:40 ile 10:40 arasında yaklaşık 2 saat su kesintisi olacaktır. Ana Boru Arızası AŞAĞI MAHALLE DERE MESCİT SOKAKTA ANA BORU ARIZASI NEDENİYLE AŞAĞI MAHALLE GENELİNDE SU KESİNTİSİ UYGULANCAKTIR.
KİRAZ ÖREN 10.08.2024 saat 08:00 ile 12.08.2024 saat 15:00 arasında yaklaşık 2 gün 7 saat su kesintisi olacaktır. Pompa Arızası ÖREN MAHALLESİNİ BESLEYEN DALGIÇ POMPANIN ARIZA YAPMASI NEDENİYLE BÖLGEDE SU KESİNTİSİ YAŞANACAKTIR.
ÖDEMİŞ BALABANLI 05.08.2024 saat 18:15 tarihinde başlayan sürekli su kesintisi olacaktır. Diğer Ödemiş ilçesi balabanlı Mahallesi içme suyu şebekesinden kontrolsüzce gerçekleştirilen tarımsal sulama, yaz aylarında artan su tüketimi ve yeraltı su seviyelerinde yaşanan azalması nedeyiyle mahallenin su dağıtım sisteminde dengesizlik oluşarak bölgesel basınç düşüklüğüne bağlı su sıkıntısı yaşanabilmektedir.
ÖDEMİŞ GERÇEKLİ, YOLÜSTÜ, ÜÇKONAK, GERELİ, KÜRE, ÇAMLICA, ÇAYIR, HAMAM, GÜNEY, KÜÇÜKÖREN, DEMİRDERE 13.08.2024 saat 09:00 ile 16:00 arasında yaklaşık 7 saat su kesintisi olacaktır. Elektrik Arızası GDZ EDAŞ BAKIM VE ONARIM ÇALIŞMALARI NEDENİYLE KÜRE , KÜÇÜKÖREN, HAMAM, GÜNEY, DEMİRDERE, ÇAYIR, ÇAMLICA, GÜNEY, HAMAM, YOLSÜTÜ, GERÇEKLİ, ÜÇKONAK VE GERELİ MAHALLELERİNDE SU KESİNTİSİ YAŞANABİLİR.
TORBALI YAZIBAŞI 13.08.2024 saat 08:30 ile 12:00 arasında yaklaşık 3 saat 30 dakika su kesintisi olacaktır. Ana Boru Arızası YAZIBAŞI 'NIN ALT KESİMLERİ ANABORU ARIZASI NEDENİYLE SU ALAMAYACAKTIR. . .
TORBALI İSTİKLAL 13.08.2024 saat 09:30 ile 12:30 arasında yaklaşık 3 saat su kesintisi olacaktır. Ana Boru Arızası ANABORU ARIZASI NEDENİYLE SU VERİLEMEMEKTEDİR. . .

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Vatandaşlar dikkatli olmalı

Su kesintisi nedeniyle bu ilçelerde yaşayan vatandaşların gerekli tedbirleri alması önem taşıyor. İZSU, özellikle su kesintisinden önce su depolama ve kesinti sırasında suyun tasarruflu kullanılması konusunda uyarıda bulundu. Ayrıca, kesinti sırasında su ihtiyacını karşılamak için çeşitli noktalarda su tankerlerinin hazır bulundurulacağı bildirildi.

Su kesintisine karşı alınması gereken önlemler

Su kesintisi durumunda günlük ihtiyaçlarınızı karşılayabilmek için bazı önlemler almak gerekir. İşte su kesintisinden önce almanız gereken önlemler:

1. Su depolama

Su kesintisi öncesinde en temel önlem, suyunuzu depolamaktır. Banyo, mutfak ve tuvalet kullanımı için yeterli miktarda suyu temiz kaplarda biriktirin. Her aile bireyi için günlük ortalama 10-15 litre su depolamak, ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır. Su depolarken kapaklı kaplar kullanarak suyun kirlenmesini önleyin.

2. İhtiyaç önceliklerinizi belirleyin

Su kesintisi boyunca suyu nasıl kullanacağınızı önceden planlayın. Öncelikli ihtiyaçlar, içme suyu, yemek hazırlama ve hijyen olmalıdır. Çamaşır yıkama gibi daha az acil ihtiyaçlarınızı su kesintisi sonrası zamana bırakın.

3. Acil durum kitleri hazırlayın

Su kesintisi sırasında ihtiyaç duyabileceğiniz diğer malzemeleri de hazır bulundurun. Bunlar arasında el dezenfektanı, ıslak mendil, hijyenik pedler ve su gerektirmeyen yiyecekler yer alabilir. Ayrıca, kesintinin uzun sürebileceği durumlarda su filtreleri veya arıtma tabletleri bulundurmanız faydalı olacaktır.

Buca'nın tarihi tren yolu modernize ediliyor Buca'nın tarihi tren yolu modernize ediliyor

Su kesildiğinde yapılması gerekenler

Su kesintisi başladığında, mevcut su kaynaklarınızı dikkatli bir şekilde yönetmelisiniz. İşte su kesildiğinde yapmanız gerekenler:

1. Suyu tasarruflu kullanın

Depoladığınız suyu en verimli şekilde kullanın. Bulaşıkları biriktirip toplu olarak yıkamak veya ellerinizi su akıtmak yerine sabunlayıp durulamak gibi yöntemlerle suyu tasarruflu kullanın. Ayrıca, tuvalet kullanımı sonrası sadece gerekli durumlarda sifon çekin.

2. Temizlik ihtiyaçları

Su kesintisi sırasında el yıkama ve diğer hijyenik ihtiyaçlarınızı karşılamak için el dezenfektanı veya ıslak mendil kullanabilirsiniz. Bu ürünler su tasarrufu sağlar ve hijyenik koşulları korur.

3. Suya erişim için alternatif yöntemler

Eğer su kesintisi uzun sürecekse, İZSU'nun belirlediği su tankerleri gibi alternatif su kaynaklarından yararlanabilirsiniz. Ayrıca, komşularınızla su paylaşımı yaparak su kaynaklarınızı genişletebilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ