İzmir’in Aliağa ilçesinde meydana gelen trafik kazasında taziye ziyaretinden dönen bir grup vatandaşın bulunduğu minibüs kontrolden çıkarak takla attı. Olayda 1 kişi hayatını kaybederken, 10 kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı. Kaza, dün akşam saat 20.30 sularında Kuzey Ege Otoyolu’nun Samurlu Mahallesi mevkiinde yaşandı.
Direksiyon hakimiyetini kaybetti, minibüs takla attı
Edinilen bilgilere göre, Tekirdağ’dan taziye ziyaretinden dönen vatandaşları taşıyan, H.Ş. yönetimindeki 65 EB 971 plakalı minibüs, Candarlı yönünden İzmir’e seyir halindeyken sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu orta refüje çarptı ve takla attı. Çarpmanın etkisiyle minibüs yol ortasında savruldu.
1 kişi olay yerinde hayatını kaybetti
Kazayı gören diğer sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine jandarma, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı ilk incelemede minibüste yolcu olarak bulunan Ömer Özer’in olay yerinde yaşamını yitirdiği belirlendi. Yaralanan E.Ö., M.Ö., U.Ö., A.Ö., S.Ö., Y.Ö., Ş.Ö., A.A., H.Ş. ve T.A. ise ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.
Acı dönüş yolculuğu
Hayatını kaybeden Ömer Özer’in cenazesi, savcılık incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Kazaya karışan minibüsün Tekirdağ’a taziye ziyareti için giden bir grubu taşıdığı ve dönüş yolunda olayın yaşandığı öğrenildi.