20 Temmuz’da start alacak olan 3x3 Streetball İzmir Cup 2024, spor tutkunlarını heyecanlandırıyor. Genç Kızlar, Genç Erkekler ve Büyük Erkekler kategorilerinde düzenlenecek olan turnuva, finaliyle İzmir Enternasyonal Fuarı’nda sona erecek.

İzmirde Sokak Basketbolu Coşkusu4

İzmir'i sağlıklı ve spor dostu bir kent yapma hedefiyle çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yine önemli bir etkinliğe imza atıyor. 20 Temmuz - 1 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan 3x3 Streetball İzmir Cup 2024 için geri sayım başladı. “Sokağa ayak, potaya smaç basıyoruz” sloganıyla gerçekleşecek olan turnuva, basketbol tutkusunu sokaklara taşıyacak. 

Taylan Antalyalı, Bodrum FK'da Taylan Antalyalı, Bodrum FK'da

Turnuva kategorileri ve katılım şartları

Turnuvada; Genç Kızlar kategorisinde 14 yaş ve üzeri, Genç Erkekler kategorisinde 14-18 yaş arası, Büyük Erkekler kategorisinde ise 19 yaş ve üzeri basketbolseverler mücadele edecek. İzmir’in farklı bölgelerinde yapılacak karşılaşmalar, spor severlere unutulmaz anlar yaşatacak.

İzmirde Sokak Basketbolu Coşkusu1

Etaplar ve tarihler

Bornova Etabı: 20-21 Temmuz, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı
Buca Etabı: 27-28 Temmuz, Hasanağa Bahçesi
Göztepe Etabı: 10-11 Ağustos, Göztepe Sahil
Karşıyaka Etabı: 17-18 Ağustos, Bostanlı Sahil
Çeşme Etabı: 24-25 Ağustos, Çeşme Meydan

Turnuvanın büyük finali ise 30-31 Ağustos tarihlerinde 93’üncü İzmir Enternasyonal Fuarı’nda gerçekleşecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği bu etkinlik, hem yerel hem de ulusal düzeyde geniş bir katılımla gerçekleşecek.İzmirde Sokak Basketbolu Coşkusu

Muhabir: Halil ÖZCAN