Bu kapsamda Kınık Mert Öztüre Özel Eğitim Meslek Lisesinde beslenme farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.

Programın amacı öğrencileri fiziksel aktiviteye teşvik etmek, gıda okuryazarlığı konusunda bilinçlendirmek, gıda güvenliği ve kalitesini artırmak, öğrencileri geleneksel tatlarla buluşturmak ve gıda israfını engellemek.

Kınık Mert Öztüre Özel Eğitim Meslek Lisesi'nde Sağlıklı Beslenme Etkinliği:

Kınık Mert Öztüre Özel Eğitim Meslek Lisesi'nde okul hemşiresi öncülüğünde öğrencilerle birlikte sağlıklı beslenme etkinliği düzenlendi. Öğrenciler, sevdikleri yiyecekleri okulun yemekhanesinde hep birlikte hazırladı. Yaprak sarması, mercimek köftesi, börek ve irmik tatlısı yapılırken okul aşçıları da mevsim meyvesi ve kuru üzüm kullanarak öğrenciler için soğuk çay hazırladı.

Etkinlikte sağlıklı beslenmenin önemine vurgu yapıldı, mevsiminde meyve tüketmenin faydaları anlatıldı ve ambalajlı gıdalar yerine geleneksel Türk mutfağına yönelik ev yapımı yemekler hazırlandı. Okul personeli ve öğretmenleriyle birlikte sağlıklı beslenen öğrenciler, keyifli bir gün geçirdi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi'nin Açıklaması:

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, programın önemini şu şekilde ifade etti: "Okullarımızda servis edilen yiyeceklerin öğrencilerimizin gelişiminde ve öğrenme süreçlerinde çok etkili olduğunu biliyoruz. Öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası standartlarda güvenilir gıdaya erişimini önemsiyoruz. Bu kapsamda okul ve kurumlarımızda gıda güvenliği ve yeterli ve dengeli beslenme konusunda faaliyetler planlayarak farkındalık oluşturmayı hedefledik."

Emirdağ’a yeni bir eğitim yatırımı: Zeki Gül Anaokulu projesi başlıyor Emirdağ’a yeni bir eğitim yatırımı: Zeki Gül Anaokulu projesi başlıyor

Yahşi ayrıca, program kapsamında yer alan okullarda görevlendirilen rehber öğretmen, okul sağlığı hemşireleri ve beden eğitimi öğretmenleriyle öğrencilerin daha sağlıklı bir geleceğe adım atacaklarını sözlerine ekledi.