İZMİR EKSPRES

İzmir'de Ramazan öncesi 664 cami temizlendi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı öncesi cami, cemevi, kilise ve sinagoglarda kapsamlı temizlik çalışmalarını hızlandırdı.

Abone Ol

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde camiler başta olmak üzere tüm ibadethanelerde detaylı temizlik çalışmaları yürütüyor. İZBETON ekipleri, kent genelinde cami, cemevi, kilise, sinagog ve mescitlerde kapsamlı temizlik faaliyetlerine hız verdi.

Ekipler, camilerin halılarını süpürüp yıkayarak, tarihi camilerin ahşap bölümlerini özel temizlik ürünleriyle temizliyor. Minber, mihrap, camlar ve duvarlar köşe bucak dezenfekte edilirken, avizeler özel solüsyonlarla temizleniyor. Klima ve vantilatör gibi havalandırma sistemleri mikroplardan arındırılıyor.

"Her yeri A’dan Z’ye temizliyoruz"

İZBETON İbadethane Temizlik Ekibi Sorumlusu Özkan Çiçek, çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, "Ramazan ayı itibarıyla camilerimizdeki temizlik çalışmalarımızı daha da artırdık. Camilerin camlarını, çerçevelerini, avizelerini, klima ve pervaneleri temizliyoruz. Halıları yıkıyoruz. Camideki her yeri A’dan Z’ye temizliyoruz. Vatandaşlarımızın sağlıklı bir şekilde ibadet edebilmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

664 ibadethane temizlendi

2024 yılı itibarıyla 30 ilçede toplam 664 ibadethanenin temizliğini tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, her gün bir camiyi köşe bucak temizleyerek vatandaşların hijyenik bir ortamda ibadet etmelerini sağlıyor. Ramazan ayı öncesinde bu çalışmalar daha da yoğunlaştırıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin titiz çalışmaları sayesinde, vatandaşlar hijyenik ve huzurlu bir ortamda ibadet etme imkânına kavuşuyor. Yetkililer, Ramazan boyunca bu çalışmaların aralıksız süreceğini belirtiyor.