İzmir’in Bayraklı ilçesinde bulunan Bayraklı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenleri, dezavantajlı öğrencilerin bayram sevincine ortak olmak amacıyla anlamlı bir iyilik hareketi başlattı. Okul Müdürü Burcu Muslu ve öğretmenlerin öncülüğünde başlatılan projeye, kısa sürede birçok kişi destek verdi.
Öğrencilerin yüzü güldü
Başlangıçta her öğretmenin bir öğrenciye bayramlık alması planlanırken, çocukların kardeşlerinin de bu mutluluğu paylaşması gerektiği düşüncesiyle kampanya büyütüldü. Veliler, öğretmenler ve hayırseverlerin desteğiyle okuldaki tüm öğrencilere hediyeler ulaştırıldı.
Okul Müdürü Burcu Muslu, projeyi şu sözlerle anlattı: "Yaktığımız küçük bir kıvılcım büyük bir aydınlık ortaya çıkardı. Projemizi anlattığımız eş, dost, akraba, arkadaşlarımızın desteğiyle öğrencilerimizin yüzünü güldürdük. Bayram sevincini hep birlikte yaşadık."
"İyiliğin bulaşıcı olduğunu gördük"
Öğretmenler, çocukların hediyelerini bazen birlikte alışveriş yaparak, bazen de evlerine giderek ulaştırdı. Müdür Yardımcıları Çiğdem Özden ve Betül Baba ile Arapça Öğretmeni Hülya Simavoğlu da projede aktif rol aldı. Muslu, kampanyanın yarattığı etkiyi şu sözlerle dile getirdi: "İyiliğin bulaşıcı olduğunu deneyimleyerek öğrendik. Hediyelerini gözleri dolarak kabul eden öğrencilerimize sarıldık, birlikte duygulandık. Bu güzel duyguyu bize yaşattıkları için öğrencilerimize teşekkür ediyoruz."
Hediye alan öğrenciler de duydukları mutluluğu dile getirdi. 12. sınıf öğrencisi Muhammet Yunus Erbay, “Bu jesti hayatım boyunca hatırlayacağım. Bize kendimizi kıymetli hissettiren öğretmenlerimize teşekkür ederim” dedi.
10. sınıf öğrencisi Ayşe Hasso ise "Bu hediyeyi hep saklayıp hatırlayacağım. Öğretmenlerimin yaptığı bu erdemli davranış beni çok etkiledi" ifadelerini kullandı.