Hastanedeki odasında, morallerini yüksek tutmaya çalışan Yurtsever'e Coşkun, evlilik teklif etti.

Anka Derneği'nden 55 çocuğa kırtasiye desteği Anka Derneği'nden 55 çocuğa kırtasiye desteği

19 yaşındaki Nehir Yurtsever, bacaklarında morluklar oluşmasıyla doktora başvurduğunda lösemi teşhisi konuldu. Tedavisi İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi'nde başladı. Bu zorlu süreçte yanında olan 20 yaşındaki erkek arkadaşı Emre Coşkun, hastanede Yurtsever'e sürpriz bir evlilik teklifi yapmaya karar verdi.

İstanbul'daki üniversite eğitimini dondurarak İzmir'e gelen Coşkun, sevgilisinin yanında olmayı sürdürdü. Hastane odasında romantik bir atmosfer hazırlayan Coşkun, Yurtsever'e diz çökerek evlilik teklif etti. Genç kızın "evet" cevabıyla birlikte, ailesi ve arkadaşları da mutluluklarına ortak oldu. Hastane bahçesinde "Kalk Kız Evlencez" pankartı açılarak bu mutlu anı taçlandırdılar.

Yurtsever, yaşadığı duyguları şu sözlerle ifade etti: "Emre, son bir yıldır beni hiç yalnız bırakmadı. Onun yanında olmak, bana çok iyi geliyor. Güçlü olduğumu hissediyorum. Teklifini hiç beklemediğim için çok heyecanlandım. Hayatın kısa olduğunu fark ettim. Her anı değerlendirmemiz gerektiğini düşündüm."

Coşkun ise, "Hayatın kısa olduğunu fark ettim. Neden bir şeyleri erteleyelim, neden sonraya bırakalım diye düşündüm. İsteğimi gerçekleştirdim. Hastalığı birlikte aşacağız" dedi.

Evlilik teklifiyle moral bulan Yurtsever'in annesi Eylem Türkmen, "Kalk kız evlencez" pankartının moral verdiğini belirterek, "Kızıma moral oldu" ifadelerini kullandı.

İEÜ Medical Point Hastanesi Hematoloji ve Kök Hücre Kliniği Sorumlusu Prof. Dr. Seçkin Çağırgan ise löseminin tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu vurgulayarak, moral desteğinin tedavi sürecinde önemini vurguladı.

Kaynak: AA