İzmir’in Çiğli ilçesinde bir iş yerine düzenlenen silahlı baskın sonrası, çeteye yönelik gerçekleştirilen operasyon kapsamında 6 kişi tutuklandı. 16 Ağustos 2024 tarihinde meydana gelen olayda, B.B.’ye ait ofise giren 7 kişilik çete, iş yeri sahibini tehdit ederek önemli miktarda para ve çeşitli değerli eşyayı gasp etti.

Silahlı baskın ve gasp olayı

Olay, 16 Ağustos günü Çiğli ilçesinde bulunan B.B.'ye ait iş yerinde gerçekleşti. Çetenin üyeleri, iş yeri sahibinin başına silah dayayarak, elini kolunu bağladı ve onu darp etti. Ardından, "Alacakları tahsil etmeye geldik" diyerek ofisteki kamera sistemini, televizyonları, bilgisayarları ve nakit paraları gasp ettiler. Çete, ayrıca B.B.'nin aracını ve 15 milyon lira parasını zorla almaya çalıştı.

Polis operasyonu ve tutuklamalar

Olayın ardından B.B.'nin şikayeti üzerine İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği, kapsamlı bir soruşturma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda, şüphelilerin A.S., U.T., Ş.T., H.A., T.A., S.Ç. ve R.K. olduğu belirlendi. Şehir eşkıyaları, Çiğli ve Bayraklı ilçelerindeki adreslerine yapılan operasyonla yakalandı.

Arama ve ele geçirilen malzemeler

Aramalarda, gasp edilen eşyaların yanı sıra 2 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet laptop, 2 adet televizyon, bir çalıntı otomobil, çek defterleri ve kredi kartları ile birlikte silah yapımında kullanılan çeşitli malzemeler ele geçirildi. Bu malzemeler arasında 77 adet namlu, 124 adet icra yayı, 91 adet şarjör, 8 adet tetik mekanizması, 4 adet silah gövdesi ve 9 adet sürgü takımı yer aldı.

7 şüpheliden 6'sı tutuklandı 

Gözaltına alınan 7 şüpheliden 6’sı, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı. Bir şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kepez'de kanal kenarında kimliği belirsiz ceset bulundu Kepez'de kanal kenarında kimliği belirsiz ceset bulundu

Kaynak: İHA