İzmir’in Karabağlar ilçesinde, motosikletiyle gezerken yol kenarında bir motosikletin düz kontak yapılarak çalıştırılmaya çalışıldığını fark eden Caner isimli bir vatandaş, yardım etmek için durdu. Ancak, şüphelinin bir motosiklet hırsızı olduğunu anlayan Caner, hırsızı yakalayarak polise teslim etti. O anlar kask kamerasıyla kaydedildi.

Aksaray’da 2,5 ton kaçak tütün ele geçirildi Aksaray’da 2,5 ton kaçak tütün ele geçirildi

Olayın detayları 

Olay, geçtiğimiz akşam İzmir’in Karabağlar ilçesinde meydana geldi. Motosikletiyle turlar yaparak bunları sosyal medya hesabında paylaşan Caner isimli bir vatandaş, yol kenarında motorunu çalıştırmaya çalışan birini fark etti. İlk başta yardım etmek isteyen Caner, şüphelinin motorunun plakasız olduğunu ve verdiği ruhsatın sahte olabileceğini düşünerek durumu incelemeye başladı.

Şüpheli gözaltına alındı 

Şüphelinin adının M.A. olduğunu ve motorun çalıntı olduğunu anlayan Caner, hemen 112 Acil Çağrı Merkezine durumu bildirdi. Motosiklet hırsızı M.A.’yı kaçmaya çalışırken yakalayan Caner, polis ekipleri gelene kadar şüpheliyi bekletti. Olay yerine gelen polis ekipleri, M.A.’yı gözaltına aldı. Tüm bu heyecan dolu anlar Caner’in kask kamerası tarafından kaydedildi.

“İyilik kazandı”

Olayın ardından açıklama yapan Caner, "Bugün yine iyilik kazandı diyebiliriz. Lütfen motorlarınıza sahip çıkın, dikkat edin ve mutlaka önleminizi alın" dedi. 

Kaynak: İHA