ASAYİŞ

İzmir'de can alan elektrik akımı olayı için 14 şüpheli gözaltına alındı

İzmir Konak'ta yağış sırasında elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüyle ilgili soruşturmada, 14 şüpheli gözaltına alındı, 15 kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Abone Ol

İzmir'in Konak ilçesinde yaşanan ve elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden 2 kişiye ilişkin adli süreç hızla ilerliyor. Şüphelilerden 14'ü gözaltına alınırken, diğerleri için çalışmalar sürüyor.

İzmir Konak ilçesinde geçtiğimiz günlerde sağanak yağış sırasında meydana gelen trajik olayda, Özge Ceren Deniz (23) ve İnanç Öktemay (44) isimli 2 kişi elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmişti. Olay sonrasında başlatılan adli soruşturma kapsamında 29 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sorumlulukları bilirkişi raporuyla belirlenen 29 şüpheliden şu ana kadar 14'ünü gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Geriye kalan 15 kişinin yakalanması için ise polis ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü belirtmişti. Olayın ayrıntılı bir şekilde incelendiğini ve sorumluların adalete teslim edileceğini vurgulamıştı.