İZMİR EKSPRES

İzmir’de beyaz sinek alarmı: Şikayetler artıyor!

İzmir'in çeşitli bölgelerinde giderek yaygınlaşan beyaz sinekler, vatandaşların huzurunu kaçırmaya devam ediyor. Vatandaşlar sosyal medya platformlarından yetkililere seslendi.

Abone Ol

Son bir haftadır belirgin bir artış gösteren bu haşerelerle ilgili olarak, pek çok vatandaş yetkililere çağrıda bulunarak acil önlemler alınmasını istiyor. Beyaz sineklerin neden olduğu sorunlar, özellikle tarım alanlarında ciddi kayıplara yol açabileceği endişesini beraberinde getiriyor. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden bu konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmemiş olması, vatandaşlar arasında huzursuzluk yaratıyor. Beyaz sineklerin daha fazla yayılmadan kontrol altına alınması için gereken önlemlerin bir an önce alınması bekleniyor.

Bazı vatandaşlar X platformundan tepkilerini şu şekilde dile getirdi: 

Emel Aydın: 

Hergün hava solumak yerine beyaz sinek soluyoruz ve hiçbir ilaçlama vs yapılmıyor, Konak bölgesindeki koku her yere yayılmış durumda. Belediyelerin hizmeti kime yapılıyor? Bu sorunlarla ilgili bir çözüm görmek istiyoruz. @drcemiltugay @izmirbld @nilufercmutlu

Mustafa Gerger:

Bütün İzmir küçük beyaz sineklerin istilası altında. Özellikle sabah saatlerinde saçım, gözüm, ağzımın içi, kıyafetim sinek içerisinde kalıyor. Lakin hiç ilaçlamaya da şahit olmuyorum. Sayın

@izmirhim@bayraklibld@izmirbld bu duruma karşı bir önleminizi neden göremiyoruz?

M. Cengiz Yörükoğlu:

Sn @izmirhim Alsancak semtinin her yerinde zeminde ve 10. katta bile hızla uçabilen çok küçük beyaz sinekler tarafından istila edildiğini görmekteyiz, bu ilk defa oluyor, bunun neden olduğunu bilmek ve mücadelesinin yapılmasını rica ediyorum, teşekkür ederim.

Beyaz sineklerle ilgili gelişmeler merakla takip ediliyor. Yetkililerin bu soruna hızlı bir çözüm bulup bulamayacağı ise belirsizliğini koruyor.