Usta sanatçı, yıllarını adadığı sahneye alkışlarla uğurlandı.

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun köklü geçmişinde önemli bir yere sahip olan Kemal Rafet Gücoğlu, dün hayatını kaybetti. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Gücoğlu için düzenlenen törende duygu dolu anlar yaşandı. Gücoğlu'nu anma törenine, sanat dünyasından birçok isim ve Bornova Belediyesi çalışanları katıldı.

Cenaze 2

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Gücoğlu ile 2005 yılında Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda tanıştığını ve onun sanat dünyasına kazandırdığı isimlerle birlikte çalışma fırsatı bulduğunu belirtti. Başkan Eşki, Gücoğlu'nun tiyatro dünyasına bıraktığı izlerin her zaman hatırlanacağını ve Şehir Tiyatrosu'nun köklerini hep birlikte gökyüzüne kadar uzatacaklarını ifade etti.

3 Yönetmen Ve Oyuncu Hakan Taner Yıldırım

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Onur Erdoğan ise Gücoğlu'nun tiyatroya büyük katkıları olduğunu vurgulayarak, "Rafet Hoca, muhalif bir tiyatrocuydu. Bizi de bu şekilde eğitti. Bu tiyatronun çatısı altında pek çok sanatçı yetiştirdi. Yol arkadaşımız, yoldaşımızdı" şeklinde konuştu.

Cenzae 1

Hamza Dağ'dan vatandaşlara 'Daha dikkatli ve duyarlı olalım’ çağrısı Hamza Dağ'dan vatandaşlara 'Daha dikkatli ve duyarlı olalım’ çağrısı

Gücoğlu'nun vefatı, tiyatro camiasında derin bir üzüntü yarattı. Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun kurucusu ve emektarı olarak anılan Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Sevda Şener Sahnesi'nde düzenlenen törenin ardından alkışlarla son yolculuğuna uğurlandı. Kabri başında yapılan dualarla ebediyete uğurlanan Gücoğlu, İzmir tiyatro dünyasında unutulmayacak bir iz bıraktı.

Editör: Sedef Didem Ezme