Kapı vizesi uygulamasının devreye girmesiyle birlikte ilgi artarken, seferler 27 Eylül’e kadar devam edecek.

İZDENİZ'e bağlı olarak yapılan "Rotamız Midilli" seferlerinin yeni sezonu, 3 Mayıs itibariyle başladı. İlk turunu Ramazan Bayramı'na özel olarak gerçekleştiren İZDENİZ, düzenli seferlerine start verdi. Bu yıl kapı vizesi uygulamasının hayata geçmesiyle birlikte İzmir-Midilli seferlerine olan ilginin arttığı gözlemleniyor. Çarşamba ve Cuma günleri olmak üzere haftada iki kez düzenlenen seferler, deniz turizmine canlılık kazandırıyor.

03052024 104727

Seferlerin başlamasıyla birlikte biletlerini alan yolcular, sabahın erken saatlerinde Alsancak Yolcu Limanı'ndaki İZDENİZ Satış Ofisi'ne akın etti. İşlemlerini hızlıca tamamlayan yolcular, yüksek hızlı İhsan Alyanak gemisiyle Midilli'ye doğru yola çıktılar.

Gemi kaptanı Hüseyin Damar, sezonun ilk düzenli seferi hakkında bilgi vererek, İhsan Alyanak gemisinin 250 yolcu kapasiteli ve yüksek hızlı bir gemi olduğunu belirtti. Normal koşullarda İzmir Alsancak Limanı'ndan Midilli'ye yaklaşık iki buçuk saatte varıldığını ifade eden Damar, yolcuların bu seferlerden oldukça memnun kaldıklarını dile getirdi.

03052024 104727 3

Kaptan Raşit Kırbıyıkoğlu ise yeni sezon için heyecanlı olduklarını belirterek, yolcuların konforunu düşünerek gerekli tüm hazırlıkların yapıldığını vurguladı. İzmir'den Midilli'ye uluslararası sularda sefer yapmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Kırbıyıkoğlu, tüm İzmir halkını ve seyahat etmek isteyen herkesi bu deneyimi yaşamaya davet etti.

Anka Derneği'nden 55 çocuğa kırtasiye desteği Anka Derneği'nden 55 çocuğa kırtasiye desteği

03052024 104727 7

İZDENİZ'in kapı vizesi uygulamasıyla ilgili yolcu görüşlerine de yer verildi. İnternet üzerinden işlem yaparak kolayca yurtdışına çıkma fırsatı yakalayan yolculardan Ceren Alparslan, bu yolculuğa çıkmaktan mutlu ve heyecanlı olduğunu belirtti. Kapıda vize uygulamasının sağladığı kolaylığı vurgulayan Eylül Nalcı ise İZDENİZ ekibinin hızlı ve etkili hizmetinden memnun kaldığını ifade etti.

03052024 104727 5

Seferlerin 27 Eylül'e kadar devam edeceği açıklanırken, bilet fiyatları ve bisikletli yolcuların kabulü gibi detaylar da paylaşıldı. Bisikletli yolcuların rezervasyon sırasında bildirmesi şartıyla İzmir-Midilli seferlerine katılabilecekleri belirtildi. Sefer biletleri, online platformlardan, İZDENİZ bilet satış ofislerinden ve yetkili acentelerden temin edilebilecek.

Editör: Ferhat Yiğit Adıgüzel