Türkiye’nin kültürel zenginliklerini kutlayan Türkiye Kültür Yolu Festivali, İzmir’i sanatla buluşturuyor. İzmir’in dört bir yanında dijital sanattan geleneksel el sanatlarına kadar uzanan birçok sergi, festival süresince sanatseverleri ağırlayacak. Dünyaca ünlü sanatçıların eserleri ve çeşitli sanatsal atölyeler, bu festivali unutulmaz kılacak.

Warhol ve Picasso İzmir’de!

İzmir Kültür Yolu Festivali, 20. yüzyılın iki dev ismini ağırlıyor: Andy Warhol ve Pablo Picasso. Kültürpark, Pop Art’ın öncüsü Andy Warhol’un eserlerini barındıran “Warhol’un Dünyası – Pop Art’ın İkonu” sergisine ev sahipliği yapacak. Warhol’un ünlü eserleri, sıradan nesneleri sanatın merkezine taşıyan benzersiz tarzıyla izleyicilere sunulacak.

Picasso’nun seramik ve resim alanındaki 80’den fazla eseri ise “Resimden Seramiğe Bir Serüven: Pablo Picasso” sergisi ile Kültürpark’ta sanatseverlerle buluşacak. Bu iki dev sergi, İzmir’i dünya sanatının merkezi haline getirecek.

Refik Anadol ve dijital sanat

Dijital sanatın öncü isimlerinden Refik Anadol, İzmir’deki sanatseverlerle buluşuyor. Anadol’un “Yeryüzü Rüyaları: Anadolu” isimli dijital eseri, Tarihi Alsancak Tren Garı’nda sergilenecek. Ziyaretçiler, dijital sanatın büyüleyici dünyasında, Anadolu’nun kültürel zenginliklerine dair çarpıcı bir yolculuğa çıkacak.

Çeşitli sanat sergileri

Festival, İzmir’in farklı noktalarında birçok sergiye ev sahipliği yapacak. İzmir Kültür Sanat Fabrikası Bahçesi’nde, resim meraklılarını çeken ARTMEYDAN etkinliği düzenlenirken, Mert Ege Köse’nin “Heykel Yerleştirmesi” ise Kültürpark İzmir Açık Alan’da ziyaretçilerini bekliyor.

Kültürpark’taki festival Mansur Ark konseriyle renklendi Kültürpark’taki festival Mansur Ark konseriyle renklendi

Cumhuriyet Meydanı’nda ise Foto Muhabirleri Derneği’nin “Türkiye'nin Güzellikleri” fotoğraf sergisi, Türkiye’nin eşsiz doğal ve kültürel güzelliklerini gözler önüne serecek.

İzmir Kültür Sanat Fabrikası’nda özel sergiler

İzmir Kültür Sanat Fabrikası, festival süresince birçok özel sergiye ev sahipliği yapacak. Naci El-Ali’den Hanzala karakterleriyle tanınan sergi, Filistin davasına dikkat çeken karikatürleriyle izleyicilere mesaj verirken, “Kokunun İzinde Smyrna” ve “Dokunulabilir Tarih Seramik Sergisi” gibi etkinlikler, katılımcılara farklı kültürel deneyimler sunacak.

Ayrıca “Altın'dan Günler” tezhip sergisi, Gülperin Sertdemir’in “Antik Anadolu ile Çağdaş Sanat” resim sergisi, “Soyut Manifesto” resim sergisi ve “Zamansız Çizgiler” illustrasyon sergisi de sanatseverlerle buluşacak.

Geleneksel el sanatları ve atölyeler

Bornova Kültür Merkezi, festival boyunca “Yelken Kürek Dönemi Türk Kıyı Tekneleri” ve “Yaşayan Mirasın Ustaları Geleneksel El Sanatları” sergilerine ev sahipliği yapacak. Cam sanatı, deri aksesuarlar, keçe kukla ve çini gibi geleneksel Türk el sanatları ustaları, festival boyunca atölyeler düzenleyerek katılımcılara bilgi ve tecrübelerini aktaracak.

İsmet Hakkı Yücel’den Yelken Kürek Dönemi Türk Kıyı Tekneleri, geleneksel el sanatlarına olan ilgiyi artırmayı hedeflerken, çeşitli workshoplar her yaştan katılımcıya yaratıcı beceriler kazandıracak.

Çocuklara yönelik etkinlikler

Gündoğdu Meydanı’nda kurulacak Çocuk Köyü, festival boyunca minik sanatseverler için eğlenceli etkinliklerle dolup taşacak. Çizgi film karakterlerinin sahne gösterileri, tiyatro oyunları, sanat atölyeleri ve geleneksel oyunlar çocuklar için unutulmaz bir deneyim sunacak. Karagöz Gölge Oyunu ve Nasrettin Hoca Müzikali gibi etkinlikler ise çocukları kültürle buluşturacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ