Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl 16 şehirde gerçekleştirilen festivalin on beşinci durağı olan İzmir Kültür Yolu Festivali, altıncı gününde de göz dolduran etkinliklere ev sahipliği yaptı. Ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu, İzmir Kültür Sanat Fabrikası’nda "Güneş Ülke Anadolu" konseriyle dinleyicilere unutulmaz bir piyano resitali sundu.
Altıncı günde birbirinden özel etkinlikler
Bornova Kültür ve Sanat Merkezi, İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu'nun "Anadolu'dan Ezgiler" konserine ev sahipliği yaparken, 5. Uluslararası Balkan Müzik Festivali kapsamında Haidouti Orkestar, Agora Ören Yeri’nde sahne aldı. İzmir Devlet Opera ve Balesi’nin çocuk oyunu “Barış Ormanı” da Bornova Kültür ve Sanat Merkezi’nde izleyicilerle buluştu.
İstanbul Devlet Tiyatrosu, tek perdelik “Acaibü'l Temaşa” adlı oyunu Bornova Kültür ve Sanat Merkezi Bozkurt Kuruç Sahnesi’nde sahneledi. Karşıyaka Sahnesi’nde ise Ankara Devlet Tiyatrosu iki perdelik “Anna Purna” ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Sanat söyleşileri ve atölye çalışmaları
İzmir Kültür Sanat Fabrikası’nda, Bülent Şelli ve Mehmet Bezdan’ın “Sualtı Arkeolojisi” söyleşisi ile Prof. Dr. Musa Kadıoğlu ve Prof. Dr. Serdar Aybek’in “Geleceğe Miras Projesi Konuşmaları” etkinlikleri gerçekleştirildi. Elif Nadas, “Empresyonist Sanatçılar” üzerine bir söyleşi yaparak ilgilileriyle bir araya geldi. Ayrıca, “Kültür Yolu Kapsamında Minyatür Tarihi” söyleşisi Arya Kamalı tarafından Arya Kamalı Uluslararası Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Bayetav Akademik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Salonu’nda “Belgesel Eğitim Projesi Atölye Çalışmaları” ve İzmir Kültür Sanat Fabrikası’nda “Türk Kültürünün İngilizce Tanıtımı” atölyesi düzenlendi. “Sokak Lezzetleri Film Festivali” de Bornova Kültür ve Sanat Merkezi’nde başladı. 4. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali, “10. Contact Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali” katılımcılarını ağırlamaya devam ediyor.
Çocuklar için eğlenceli etkinlikler
Gündoğdu Meydanı’nda kurulan Çocuk Köyü, miniklere yönelik eğlenceli etkinliklerle dolup taşıyor. Lisanslı çocuk oyunları, sahne şovları ve geleneksel etkinlikler, çocuklarla buluşuyor. Çizgi film karakterlerinin sahne gösterileri, panayır çadırları ve tematik oyun alanları, müzik, drama, dans, bale ve resim gibi sanat eğitimleriyle minik misafirlerini ağırlıyor.
Festivalin altıncı gününde çocuklar, “Maşa ile Koca Ayı” çocuk tiyatrosuyla eğlenceli anlar yaşadı. Ayrıca, “Okuma Kültürü Mekânları” etkinliğinde çocuk kitapları yazarı ve illüstratörü Özlem Fedai Korçak, minik okurlarla buluştu.