İzmir’in mutfağını ve gastronomik zenginliklerini tanıtmak adına düzenlenen İzmir Gastro Fest, 7. kez ziyaretçilerini ağırladı. Festivalin bu yılki teması "Gıda Egemenliği" olarak belirlendi. Yerel üreticiler, şefler ve gastronomi dünyasından önemli isimler, sürdürülebilir gıda üretimi ve tarım sistemlerinin geleceği üzerine bilgi alışverişinde bulundu.

Gıda egemenliği konusu öne çıktı

İzmir’in Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşen festivalde, gıda sistemleri ve politikalarına dair derinlemesine tartışmalar yapıldı. “Gıda Egemenliği” kavramı, 1996 Dünya Gıda Zirvesi’nde ilk kez La Via Campesina tarafından insanlık için sağlıklı gıda üretme ve kendi tarım sistemlerini belirleme hakkı olarak tanımlanmıştı. Bu yılki festivalde de bu önemli kavram, sürdürülebilir yöntemlerle gıda üretmenin ve sağlıklı gıda temini sağlanmasının yolları tartışıldı.

İzmir Gastro Fest, 7. Yılında Gastronomi Dünyasını Ağırladı

Festivalin buluşma noktası

Yurt içinden ve yurt dışından katılan uzmanlar, şefler ve fikir liderleri, festival boyunca çeşitli söyleşiler, atölye çalışmaları ve yemek tadımları gerçekleştirdi. Türkiye’nin önde gelen şeflerinden Handan Kaygusuzer, Serkan Anavatan, Yılmaz Öztürk gibi isimler, atölye çalışmalarıyla katılımcılara gastronomi dünyasında derinlemesine bilgiler sundu.

Hangout PSM New Year Party 31 Aralık'ta yeni yıla coşkuyla girmek için geri sayım başladı! Hangout PSM New Year Party 31 Aralık'ta yeni yıla coşkuyla girmek için geri sayım başladı!

Festival katılımcıları ve destekçiler

Festivalin düzenleme kurulunda yer alan isimler arasında Hande Arslanalp, Gamze İneceli, Müge Akgün ve Metin Suerkan bulunuyor. Etkinlik, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ana sponsorluğunda gerçekleşti. Ayrıca Barilla, Pepsi Co, İstinyePark İzmir gibi markalar da festivalin önemli sponsorları arasındaydı. İzmir Ticaret Odası, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi gibi kurumlar ise festivalin destekçileri arasında yer aldı.

İzmir Gastro Fest’e yoğun ilgi

Festivalin 7. yılında katılım yoğun oldu. 948 kişinin katıldığı etkinlik, gastronomi meraklılarına farklı deneyimler sundu. Düzenleme Kurulu Başkanı Hande Arslanalp, etkinliğe gösterilen ilgiden dolayı memnuniyetini ifade ederek, İzmir’in gastronomi alanındaki bu önemli buluşmasında yerel üreticilerle nihai tüketiciler arasındaki bağların güçlendiğini belirtti.

Muhabir: Halil Özcan