İzmir Doğalgaz, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, 14. kez fidan bağışı yaparak doğaya değer katmaya devam ediyor. Ege Orman Vakfı iş birliğiyle 2007 yılından bu yana sürdürülen ağaçlandırma çalışmaları, bu yıl da 5 bin yeni fidanla genişledi.
Akhisar Çamönü mevkiindeki ağaçlandırma sahasında gerçekleşen etkinliğe İzmir Doğalgaz Genel Müdür Yardımcısı Zülküf Turhan, Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Perihan Öztürk, İzmir Doğalgaz çalışanları ve aileleri katıldı. Etkinlikte, sürdürülebilir çevre projeleri üzerine yapılan konuşmalar ve fidan dikimi gerçekleştirildi.
"Her fidan geleceğimize yatırım"
Açılış töreninde söz alan Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Perihan Öztürk, İzmir Doğalgaz ile uzun yıllardır süren iş birliğinin önemine vurgu yaptı. Öztürk, “Her dikilen fidan, geleceğimize yapılan bir yatırımdır. İzmir Doğalgaz’ın çevre projelerine katkısı, yeşil bir gelecek için atılan önemli bir adımdır” dedi.
Yeşil bir gelecek için devam ediyor
İzmir Doğalgaz Genel Müdür Yardımcısı Zülküf Turhan ise doğa ve çevreyi koruma misyonlarına olan bağlılıklarını yineleyerek, “Bu projeyi yıllar içinde büyüterek sürdürüyoruz. Bugün attığımız bu adım, geleceğe daha yeşil ve yaşanabilir bir dünya bırakma adına önemli bir katkıdır” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından, İzmir Doğalgaz ailesi fidanlarını toprakla buluşturdu. Toprakla buluşan fidanlara su vererek bu anlamlı projeye katkı sağladılar.