30 Ekim 2020'de meydana gelen depremde hasar gören İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ana hizmet binasının yeniden yapılması için hazırlanan plan değişikliği belediye meclisinde kabul edildi. Bölgenin SİT alanı olması nedeniyle plan, İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na gönderilecek. Kurulun onayı sonrası bina eski yerinde yeniden inşa edilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısının ardından yapılan İZSU Genel Kurulu’nda, 2023 Yılı Faaliyet Raporu kabul edildi.

İzmirim Kart Yönetmeliği'nde önemli değişiklikler

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı üçüncü olağan meclis toplantısı, Kültürpark 4 No'lu Hol'de Meclis Başkan Vekili Altan İnanç idaresinde gerçekleştirildi. Toplantıda, İzmirim Kart Yönetmeliği'nde önemli değişiklikler yapıldı. Yeni düzenlemeye göre, toplu taşıma araçlarında yalnızca 30 yaşından gün almamış olan vatandaşların öğrenci kartları geçerli olacak. 30 yaş üstü kişiler, öğrenci indiriminden yararlanamayacak ve kartlarından tam tarife ücreti tahsil edilecek.

Kişiselleştirilmiş İzmirim Kartların başkası tarafından kullanılması halinde ilk tespitte 4 ay, ikinci tespitte 8 ay, üçüncü ve üzeri tespitlerde ise 12 ay süreyle kart kapatılacak. Bildirim kararlarına uymayanlara yeni kart verilmeyecek.

Mecliste öne çıkan kararlar

30 Ekim 2020'deki depremde hasar gören İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ana hizmet binası için Konak Atatürk Meydanı'ndaki mevcut alanında yeniden inşa edilmesi kararlaştırıldı. Bu plan değişikliği, İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na onay için gönderilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2023 Mali Yılı Kesin Hesabı ile Taşınır Mal Yönetimi Hesabı mecliste oy çokluğu ile kabul edildi. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Candaş Yeter, bütçe hedeflerinin aşılmadığını belirterek, 2023 mali yılı için öngörülen ödeneğin yüzde 98,09'unun harcandığını ve toplam harcamanın 28 milyar 164 milyon lira olduğunu açıkladı.

Yeni dönem vurgusu

Meclis Başkan Vekili Altan İnanç, İzmir'de yeni bir dönemin başladığını belirterek, İzmir'in sorunlarının halkın yararını gözeterek çözüleceğini vurguladı.

İZTEKNOLOJİ ve Yaşar Üniversitesi'nden İzmir'e teknolojik hamle İZTEKNOLOJİ ve Yaşar Üniversitesi'nden İzmir'e teknolojik hamle

İZSU Genel Müdürlüğü, 2023 yılında 170 kilometre içme suyu hattı imalatı ve 279 kilometrelik hatta yenileme çalışması gerçekleştirdi. 2023 yılında ayrıca 125 kilometre yeni atık su hattı inşa edilerek, toplam atık su şebeke uzunluğu 4 bin 516 kilometreye ulaştı. Kurum, enerji maliyetlerini düşürmek amacıyla ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi'ni kurarak, 2025 yılı sonuna kadar 22,7 MW kurulu güce sahip yenilenebilir enerji santrali kurmayı hedefliyor.

Kaynak: Haber Merkezi