İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemik Tugay, İzmir’in Bremen ile olan ilişkilerini daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti ve Bremen’e yapacağı ziyaretle bu iş birliklerini pekiştireceklerini söyledi.

Bremen ile Kardeş Şehir İlişkileri Güçleniyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Bremen ile olan kardeş şehir ilişkilerinin önemine vurgu yaptı. Tugay, mevcut iş birliklerinin daha da ileriye taşınacağını ve yeni projelerle bu ilişkilerin güçlendirileceğini ifade etti. "Bremen ile İzmir arasında hâlihazırda var olan tüm çalışmalara, üzerlerine yeni şeyler ilave ederek devam edeceğiz. Siyasi, ekonomik ve sosyal açıdan yapmamız gereken çok çalışma var. Neler yapabileceğimize dair konuşmak için bir heyetle Bremen’i ziyaret edeceğim," dedi.

Almanya’dan Gelen Ziyaret

Almanya’dan İzmir’in kardeş kenti Bremen’in Osterholz Belediye Başkanı Ulrich Schlüter, beraberindeki heyetle birlikte İzmir’i ziyaret etti. Heyette ZIS Bremen Başkanı Ali Eliş, ZIS Bilimsel Kurul Başkanı Gudrun Münchmeyer-Eliş, ZIS Türkiye Temsilcisi Dr. Derviş Balcı ve sanatçı Ludmilla Schulz yer aldı.

İzmir Siyaset Üstüdür

Ekim ayında İzmir’de düzenlenecek olan 83. Dünya SKAL Kongresi’nin tanıtım toplantısında konuşan Başkan Cemil Tugay, İzmir’in siyaset üstü bir konu olduğunu belirtti. Tugay, şehrin sorunları ve ihtiyaçları konusunda birlikte çalışma kararlılığının kendisi için çok değerli olduğunu ifade etti. "Hepimiz İzmir’in hak ettiği yerde olmasını istiyoruz. Bence bu oldukça siyaset üstü bir konu. İzmir’e sahip çıkma kararlılığında olan herkesin bu anlayışta olması gerektiğini düşünüyorum," dedi.

83. Dünya SKAL Kongresi İzmir’de

Turizm profesyonelleri ve gönüllülerinden oluşan uluslararası iletişim ağı SKAL’ın 83. Dünya Kongresi, 16-21 Ekim 2024 tarihlerinde İzmir’de gerçekleşecek. Kongre, İzmir’in turizmi ve tanınırlığı açısından büyük önem taşıyor. İzmir Ticaret Odası’nda (İZTO) yapılan tanıtım toplantısında İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve diğer önemli isimler de yer aldı.

İzmir Turizmi İçin Önemli

İzmir’i tanıtan film gösterimiyle başlayan programda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, kongrenin İzmir’in turizmi ve tanınırlığı açısından çok önemli olduğunu vurguladı. "Bu organizasyona destek verme kararlılığında olduğumuzu ifade etmek için buradayız. Konukların İzmir ile ilgili edineceği kanaat, gelecekte İzmir turizmiyle ilgili önemli sonuçlar doğuracaktır," dedi.

Hepimiz İzmir’in Hak Ettiği Yerde Olmasını İstiyoruz

Başkan Tugay, yerel birlikteliğin önemini vurgulayarak, "Şehrin sorunları ve ihtiyaçları konusunda birlikte çalışma kararlılığının olması benim için çok değerli. Bu kararlılıkla hem valiliğimiz ve merkezi hükümet temsilcileriyle hem de kentimizin meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği ve dayanışma içinde çalışmaya devam edeceğiz. Hepimiz İzmir’in hak ettiği yerde olmasını istiyoruz," diye konuştu.

İzmir Menemen'deki yangın kontrol altında İzmir Menemen'deki yangın kontrol altında

İzmir’in Kalkınması İçin Herkesin Üzerine Düşeni Yapması Gerekiyor

İzmir’in kalkınması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirten Tugay, İzmir’in potansiyelini tam olarak değerlendiremediğini düşündüğünü ve birkaç başlıkta kalkınma sıçraması yaşaması gerektiğini söyledi. "Dünyada pek çok ülkenin ve şehrin gıpta edeceği bir tarihi ve kültürel mirasa sahibiz. İnanılmaz güzel bir coğrafyaya sahibiz. Bunlar İzmir’i dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından biri haline getiriyor. Daha düzenli ve temiz bir şehir olan, sahip olduğu kültürel mirası en doğru şekilde ortaya çıkartan, tanıtımını da başaran bir şehir olmamız gerektiği de çok açık. İşte bu kongre önemli bir fırsat. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak mümkün olan en yüksek güçle destekleyeceğiz," dedi.

Vali Elban’dan Play-Off Benzetmesi

Kongreyi kent için önemli bir fırsat olarak değerlendiren İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, "Çok ciddi rakiplerle yarışarak bu güzel kongreyi ilimize getiren SKAL ekibine teşekkür ediyorum. İlimizin turizm potansiyelini anlatmaya gerek yok. Turizmde ciddi sıçrama için belli şartlar var. Şehrin tüm bileşenleri hemfikir. Bu kongreyi play-off maçına benzetiyorum. Burada başarı sağlarsak bir üst lige çıkacağız," dedi.

Özgener: Kongreler Katma Değeri Yüksek Organizasyonlardır

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, organizasyonun İzmir için önemli olduğunu ve SKAL’ın temsilcilerini tebrik ettiğini söyledi. "Uluslararası kongreler katma değeri yüksek organizasyonlardır. İZTO olarak bizler de kentimizde turizmin canlı kalması için çalışıyoruz. Kongre büyük bir sorumluluğu da beraberinde getiriyor. Ziyaretçilerin İzmir’den memnun ayrılmasında hepimizin önemli görevi olduğunu düşünüyorum. Kongre kapsamında elimizden gelen bütün desteği vermekten büyük memnuniyet duyacağız," diye konuştu.

Tüm Paydaşlara Teşekkür

İzmir SKAL Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Güner Güney, kongreyi İzmir’de düzenleyecek olmaktan ve yaratılan iş birliğinden dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, "Bu kongreyi hep birlikte yapacağız," dedi.

Turizmciler İş Birliğinden Memnun

Konuşmaların ardından söz alan sektör temsilcileri de kongreyi büyük bir heyecanla beklediklerini belirtti. Kongrenin İzmir’in tanıtımı için önemine değinen temsilciler, iş birliğinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

SKAL Hakkında

Dünyanın çoğu ülkesinde yer alan SKAL federasyonları, sektör içinde bağlantıları arttırmayı ve iş ilişkilerini geliştirmeyi amaçlıyor. Uluslararası SKAL, 84 ülkede, 359 kulüp ve turizmin üst düzey yöneticilerinden oluşuyor ve 14 bin 249 üye ile temsil ediliyor.

Büyükşehir’den Destek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 83’üncü Dünya SKAL Kongresi’ne adaylık aşamasında sürece katkı verdi. SKAL İzmir’in katılım sağladığı uluslararası SKAL kongrelerinde dağıtılmak üzere İzmir’i tanıtan kent rehberi, şehir haritası ve tanıtım broşürleri temin edildi. Kongreye yaklaşık bin turizm acentesinin katılması bekleniyor.

Editör: Nurican ALBAYRAK