İZİKAD ve UN Women, Özel Sektörde Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) Buluşmaları’nı başlattı. İlk etkinlikte Hugo Boss ve Sun Tekstil deneyimlerini paylaştı.

İZBAŞ ev sahipliğinde düzenlendi

İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD), UN Women ile ortaklaşa düzenlediği "Özel Sektörde WEPs Buluşmaları" projesinin ilk etkinliğini İzmir Serbest Bölgesi (İZBAŞ) ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Etkinlikte, UN Women Türkiye Özel Sektör İşbirlikleri Takım Lideri Pınar Akçayöz De Neve, "UN Women Türkiye ve Özel Sektör İlişkileri Odağında WEPs" başlıklı sunumuyla projeyi tanıttı.

İzi̇kad Ve Un Women Iş Birliği Kadınlar Için Toplandılar0

İZİKAD'dan yeni bir boyut

İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Özden Erten, açılış konuşmasında, "İş’te Kadın Güçlü Kadın" mottosuyla çalıştıklarını belirterek, toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik çabalarını anlattı. Erten, "WEPs Buluşmaları ile iş dünyasında toplumsal cinsiyet eşitliği hedefine bir adım daha yaklaşıyoruz" dedi. Ayrıca, bu etkinliklerin diğer serbest bölgeler ve organize sanayi bölgelerinde de tekrarlanarak farkındalık yaratılacağını ve cinsiyet eşitliği çalışmalarının teşvik edileceğini vurguladı.

İzi̇kad Ve Un Women Iş Birliği Kadınlar Için Toplandılar02

"Kadınlar daha fazla söz sahibi olmalı"

İZBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sevimli, Türkiye Cumhuriyeti’nin kadınlara siyasal ve toplumsal haklarını erken dönemde verdiğini ancak toplumsal eşitlikte istenen seviyeye henüz ulaşamadığını söyledi. Sevimli, "Kadınların ekonomide, sosyal yaşamda, politikada ve sivil toplumda daha fazla söz sahibi olması en önemli dileğimiz" dedi.

İzi̇kad Ve Un Women Iş Birliği Kadınlar Için Toplandılar00

"Kadınların ekonomik katkısı 12 trilyon dolar"

UN Women Türkiye Özel Sektör İşbirlikleri Takım Lideri Pınar Akçayöz De Neve, kadınların iş yaşamına tam katılımının 12 trilyon dolarlık bir ekonomik büyüklük yaratacağını belirtti. De Neve, "WEPs imzacısı olan firmalar, toplumsal cinsiyet eşitliği için önemli bir adım atmış oluyor" dedi.

İzi̇kad Ve Un Women Iş Birliği Kadınlar Için Toplandılar01

Turizm sektöründe öğrencilerden verim alamıyoruz Turizm sektöründe öğrencilerden verim alamıyoruz

Deneyim paylaşımı

Panelde, Hugo Boss İş Geliştirme ve Sürdürülebilirlik Lideri Benay Dereli, Hugo Boss Yetenek Yönetimi Lideri Burcu Oğuz, Sun Tekstil Sürdürülebilirlik Müdürü Utku Varol ve İnsan Kaynakları Yöneticisi Nilhan Selçuk, WEPs imzacısı olmanın kurum kültürüne katkılarını ve kadın çalışanların istihdam yolculuğunu anlattılar.

İzi̇kad Ve Un Women Iş Birliği Kadınlar Için Toplandılarr

Projenin geleceği

İZİKAD, WEPs Buluşmaları’nın ikincisini Eylül ayında yapmayı planlıyor. Etkinlikler sonrasında katılımcı firmalarla yapılacak birebir görüşmelerde, sağlanan fayda ve etki sürekli olarak ölçülerek güncellenen bir rapor oluşturulacak. İZİKAD önderliğinde, Türkiye’nin 8 ilinden 8 iş kadını derneğinin bir araya gelerek oluşturduğu Girişimci İş Kadınları Federasyonu’nun (GİFED) güçlü üyeleri ve networkü sayesinde, bu projenin diğer illere de yayılması hedefleniyor.

Editör: Hatice Köylü