Etkinlikte görme engelli öğrencilerle bir araya gelen diş hekimleri, öğrencilerin ağız sağlığı konusunda bilinçlenmelerini sağlamak amacıyla kapsamlı bir eğitim ve ağız içi muayenesi gerçekleştirdi.

İZDO üyesi diş hekimleri, öğrencilerle tek tek ilgilenerek onların ağız içi sağlık durumlarını kontrol etti. Etkinliğin ardından açıklamalarda bulunan Diş Hekimi Melis Daraoğlu Gürel, çocukların sağlıklı dişlere sahip olabilmeleri için erken yaşta bilinçlendirilmelerinin önemine değindi. Gürel, "İZDO olarak geleceğin büyükleri olan çocuklarımıza yönelik ağız ve diş sağlığı taraması gerçekleştirdik. Onlara sağlıklı diş nedir? Çürük nasıl oluşur? Sağlıklı beslenme nasıl olur? Dişler nasıl fırçalanmalıdır? gibi konular hakkında ayrıntılı bilgiler verdik" dedi.

İzmir'de 2 kişinin öldüğü facianın davasında ikinci gün İzmir'de 2 kişinin öldüğü facianın davasında ikinci gün

Gürel, çocuklara diş sağlığını korumanın yollarını anlatarak, "Her gün kahvaltıdan sonra ve akşam yatmadan önce iki dakika süreyle dişlerin fırçalanması gerekir. Doğru ve dengeli beslenme de çok önemlidir. Özellikle kemikleri güçlendiren yoğurt, süt, sebze, meyve ve et tüketimine önem verilmelidir. Asitli, şekerli içecek ve yiyeceklerden uzak durmak diş sağlığı açısından gereklidir. Her çocuk 6 ayda bir diş hekimine giderek kontrolden geçmelidir" şeklinde konuştu.

Etkinlik boyunca öğrencilerin sorularını yanıtlayan diş hekimleri, ağız içi muayene gerçekleştirdikleri tüm öğrencilere diş fırçası ve diş macunu hediye etti.

Editör: Sedef Didem Ezme