Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın marina genişletme projesine karşı yapılan eylemler, Sığacık sahilinde yoğun bir katılımla gerçekleşti. Teos Marina önünde toplanan Seferihisarlılar, "Marinanın genişletilmesine, denizimizin işgal edilmesine hayır" şeklindeki pankartlarla ve "Sığacık uyuma, denizine sahip çık" sloganlarıyla tepkilerini dile getirdiler. Belediye Bandosu eşliğinde yürüyen vatandaşlar, teknelerle de denize açılarak protestolarını sürdürdüler.

Protesto eylemine Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin'in yanı sıra Seferihisar Belediye Başkan Yardımcıları, CHP meclis üyeleri, CHP İlçe Başkanı, mahalle muhtarları ve çeşitli sivil toplum örgütleri de destek verdi. CHP Meclis Üyesi Fuat Gümüş ve Deprem Uzmanı Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, marina genişletme projesinin çevresel sorunlara yol açabileceği konusunda katılımcıları bilgilendirdiler. Yapılan açıklamalarda, marina genişletmesine yönelik yapılan ÇED başvurusunun Sığacık'a hiçbir katkısı olmayacağı ve pek çok çevresel sorunu beraberinde getireceği vurgulandı.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, eyleme katılanlara hitaben yaptığı konuşmada, marina genişletmesine karşı mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti. Yetişkin, daha önce marina kapasitesinin artırıldığını ve şimdi de artırılmak istendiğini ifade ederek, "Sermaye nereye kadar? Biz çoluğumuza çocuğumuza, gelecek olan gençliğimize Sığacık'ı bu şekilde bırakamazsak, bu güzellikleri yaşatamazsak, doğaya sahip çıkamazsak zaten Sığacık diye bir şey kalmayacak" dedi.

Yetişkin ayrıca, marina genişlemesine karşı çıkanların eylemlerini sürdürmeleri gerektiğini vurgulayarak, "Gerekirse marinanın karadaki inşaat alanında çadır kurup, çadırlarımızla orayı teslim etmeyeceğimizi duyururuz. Buna karşı sadece belediye olarak, sivil toplum kuruluşları olarak karşı duramayız. Seferihisar halkı tamamen örgütlenmeli. Hep beraber bir mücadele vermemiz gerekiyor. Bunun başka türlü üstesinden gelemeyiz" şeklinde konuştu.

Çiğli'de Kasaplar Meydanı yenileniyor Çiğli'de Kasaplar Meydanı yenileniyor

Teos Marina'nın, Seferihisar'a, deniz canlılarına ve esnafına da bir faydası olmadığını belirten Başkan Yetişkin, marina öncesinde verilen vaatlerin gerçekleşmediğini ve aksine otopark haline geldiğini de vurguladı.

Editör: Sedef Didem Ezme