Geleneksel bisiklet şenliğinde Piri Reis Okulları, yanan ormanlara dikkat çekmek için pedal çevirirken, “Piri Reis Koruluğufidanları da bağışlandı.

Her Pedal Bir Fidan Piri Reisli Öğrenciler Ormanlar Için Pedal Çevirdi (7)

Yanan ormanlara dikkat çekmek için pedal çevirildi

Piri Reis Okulları, İnciraltı Kent Ormanı'nda düzenlenen şenlikte, yanan ormanlara dikkat çekmek amacıyla geleneksel bisiklet şenliğini gerçekleştirdi. “Her Pedal Bir Fidan” sloganıyla düzenlenen etkinlikte, Ege Orman Vakfı'na fidan bağışında bulunuldu. Öğrenciler, velileri ve öğretmenleriyle birlikte doğa için pedal çevirdi.

Her Pedal Bir Fidan Piri Reisli Öğrenciler Ormanlar Için Pedal Çevirdi (6)

İzmir'de sağanak yağış etkili oldu: Seferihisar'da sokaklar beyaza büründü İzmir'de sağanak yağış etkili oldu: Seferihisar'da sokaklar beyaza büründü

Fidanlar ile “Piri Reis Koruluğu” temelleri atıldı

Etkinlik öncesinde, veliler tarafından Piri Reis Koruluğu oluşturulması amacıyla bağışlanan fidanlar ile “Piri Reis Koruluğu”nun temelleri atıldı. Şenlik, doğa bilincini artırmak ve öğrencilere çevre sevgisi aşılamak adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Her Pedal Bir Fidan Piri Reisli Öğrenciler Ormanlar Için Pedal Çevirdi (5)

Renkli görüntüler ve heyecan dolu anlar

Şenlikte, öğrenciler yaş gruplarına göre 10 ayrı gruba ayrılarak, kısa ve uzun parkurlarda bisiklet sürdü. 1. ve 2. sınıf öğrencileri, sınıf öğretmenleriyle birlikte kısa parkurda keyif dolu anlar yaşarken, 3., 4., 5. ve 6. sınıf öğrencileri İnciraltı Lagünü etrafında rehber öğretmenleri ile birlikte tur attı. Öğle saatlerine kadar devam eden etkinlik, renkli görüntülere ve heyecan dolu anlara sahne oldu.

Her Pedal Bir Fidan Piri Reisli Öğrenciler Ormanlar Için Pedal Çevirdi (2)

Muhabir: Yasin Çetin