Muğla'da dumandan etkilenen personel hastaneye kaldırıldı Muğla'da dumandan etkilenen personel hastaneye kaldırıldı

Yapılan operasyonlar sonucunda, aralarında yavru timsah, maymun ve yılan gibi egzotik hayvanların da bulunduğu çeşitli türlerde hayvanlar ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçak hayvan ticaretine yönelik geniş kapsamlı bir operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında, nesli tehlike altında olan ve ticareti yasak olan canlı hayvan ticaretine ilişkin şüpheli kişilere yönelik çalışmalar yürütüldü. Polis, Türkiye Bankalar Birliği ve Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) işbirliğiyle gerçekleştirilen teknik ve fiziki takip sonucunda 30 ayrı ara yakalama gerçekleştirdi.

29 Nisan'da İstanbul merkezli 15 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, 1 işyeri, 2 depo ve 39 farklı eve baskınlar düzenlendi. Bu operasyonlarda, 565 egzotik hayvanın yanı sıra 18 hayvansal ürün, 52 çip ve 1 çip okuma cihazı, 3 bin 215 hayvan halka bileziği ve bir tabanca ele geçirildi. Toplamda 36 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerden 27'si serbest bırakılırken, geri kalan 9 kişinin emniyetteki işlemleri devam ediyor ve yarın adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor. Operasyonlarla ilgili soruşturma devam ediyor.

Editör: Ferhat Yiğit Adıgüzel