Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza Ekipleri, kaçakçılıkla mücadele kapsamında gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla dikkat çekiyor. Edirne'deki Esendere Gümrük Kapısı'nda yapılan operasyonda 284 kilogram metamfetamin hidroklorür cinsi uyuşturucu ele geçirilirken, Hamzabeyli Gümrük Kapısı'nda ise piyasa değeri yaklaşık 24 milyon Türk Lirası olan kaçak elektronik sigara bulundu. Ayrıca, Edirne ve İstanbul'da yapılan operasyonlarda 80 kilogram kokain yakalandı.
Esendere Gümrük Kapısı'nda rekor uyuşturucu yakalama
Esendere Gümrük Kapısı'na giriş yapmak üzere gelen bir tır, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Dairesi koordinasyonunda yapılan risk analizi ve hedefleme çalışmaları sonucunda mercek altına alındı. X-ray tarama sistemiyle yapılan kontrollerde, tırın dorsesindeki şüpheli yoğunluk dikkat çekti. Ekiplerin gerçekleştirdiği detaylı aramalarda, 600 milyon Türk Lirası değerinde metamfetamin hidroklorür cinsi uyuşturucu madde ele geçirildi. Olayla ilgili Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.
Hamzabeyli Gümrük Kapısı'nda elektronik sigara operasyonu
Hamzabeyli Gümrük Kapısı'nda gerçekleştirilen diğer bir operasyonda ise kaçak elektronik sigara yakalandı. Gümrük Muhafaza Ekipleri, risk analizi ve hedefleme çalışmaları neticesinde iki tırı yakın takibe aldı. Yapılan X-ray tarama sonucunda şüpheli yoğunluk tespit edilince detaylı arama gerçekleştirildi. Titiz aramalar sonucu, oto parçası beyan edilen eşya haricinde 24 bin adet kaçak elektronik sigara bulundu. Bu operasyon sonucunda piyasa değeri 24 milyon Türk Lirası olan elektronik sigaralara el konulurken, Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'nda soruşturma devam etmektedir.
Edirne ve İstanbul'da uyuşturucu operasyonları
Son olarak, Gümrük Muhafaza Ekipleri Edirne ve İstanbul'da gerçekleştirdikleri operasyonlarla 80 kilogram kokain ele geçirdi. Bu operasyonlar, zehir tacirlerine yönelik yürütülen mücadele kapsamında gerçekleştirildi ve olaylarla ilgili çok yönlü soruşturmalar devam ediyor.