Başkan Işık, "En büyük hayallerimden ve en çok önem verdiğim projelerimden biri olan bu merkezi yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

Güzelkasap'tan Konstas'a "Hoş geldiniz" ziyareti Güzelkasap'tan Konstas'a "Hoş geldiniz" ziyareti

Engelliler Haftası'nda engelli yurttaşlar ve aileleri için kahvaltı düzenleyen Gaziemir Belediyesi, bu anlamlı günde engelli bireylere yönelik hizmetlerini de geliştirme sözü verdi.

Belediyenin boccia takımının sporcuları, Engelsiz Hizmet Aracı'ndan yararlananlar, Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Gülgün Yorgancılar ve dernek üyeleri ile ailelerin katıldığı programda Başkan Işık, engelli bireylerin taleplerini ve yaşadıkları sorunları dinledi. Başkan Işık, engellilere yönelik planladığı projeleri de katılımcılarla paylaştı.

Gaziemir Engelli Merkezi geliyor

Gaziemir'e Engelli Merkezi yapılacağını müjdeleyen Başkan Işık, merkezin engelli bireylere eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler sunacağını söyledi.

Başkan Işık, "Sosyal hizmet uzmanları, psikologlar ve özel eğitim öğretmenleri başta olmak üzere uzmanlardan oluşacak kadromuz, bu merkezde yurttaşlarımıza hizmet verecek" dedi.

Başkan Işık’tan Engelli Merkezi Müjdesi (1)
Ailelere tam destek

Ailelerinde engelli birey olanların büyük zorluklarla karşı karşıya olduğunu bilen Işık, "Bu merkezde vereceğimiz hizmetler sayesinde, engellisine bakan aile bireyleri, kendilerine vakit ayırabilecek ve sosyalleşebilecek. Burada vereceğimiz danışmanlık hizmetleriyle aileler, sosyal ve psikolojik yönden daha güçlü olacak. Amacımız engelleri birlikte aşmak, ailelerin sorumluluklarına ortak olup nefes almalarını sağlamak" diye konuştu.

Gaziemir Belediyesi'nin engelli vatandaşlara yönelik hizmetlerini geliştirmeye ve yenilerini eklemeye devam edeceğini belirten Işık, "Çok küçük dokunuşlarla, dayanışmayla ve sevgiyle sizlerin hayatlarınıza büyük katkılar sağlayacağımızı biliyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.